UUET LAULUT – OĐĐA LÁVLAGAT – NYE SANGER – NYA SÅNGER I LAKSELV 20.- 21.05.2010
Uuet laulut – Ođđa lávlagat – Nye sanger – Nya sånger er et musikkprosjekt for og med ungdom som ønsker å synge på minoritetsspråk. Målet med prosjektet er å styrke og synliggjøre minoritetsspråkene på Nordkalotten og å skape nye kulturelle arenaer for ungdom. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Kvensk institutt og folkemusikkgrup¬pa Jord hvor man forsøker å få forankret en minoritetsspråklig infrastruktur i kulturskolene i flerspråklige kommuner. Høsten 2009 og våren 2010 er det blitt arrangert en rekke lokalkonserter både i Nord-Sverige og Nord-Norge før vårens siste felleskonsert i Lakselv.

Torsdag den 20.01.2010 kl. 19.00 møter ungdommer fra Storfjord, Porsanger, Jokkmokk, Pajala, Gällivare og Kiruna i den siste store felleskonserten i Lakselv kultursal. Ungdommer presenterer sanger på samisk, kvensk og finsk. De har selv valgt hvilket minoritetsspråk de vil synge på og hvilken sang de velger å synge.
Fredag den 21.05.2010 blir det arrangert to skolekonserter for skolene i Porsanger. Den første konserten er kl. 10.00 og den andre kl. 12.00.

Velkommen! Tervettulemaa! Tervetuloa! Bures boahtin!