Storfjord kommune har valgt å levere inn anmeldelse for brudd på våpenloven. Saken er unntatt offentlighet, men på grunn av den medieoppmerksomhet som denne saken har fått, har rådmannen valgt å la anmeldelsen som sådan være offentlig.

Brudd på våpenloven er underlagt offentlig påtale; hvor det følgelig ikke kreves noen anmeldelse. Når kommunen likevel velger å anmelde forholdet, er det av to grunner:
1: Brudd på våpenlovens regler på offentlig grunn, i skolens område innenfor skoletid, og der hvor barn og unge ferdes, kan ikke aksepteres. Kommunen som skoleeier og arbeidsgiver, ønsker å være helt tydelig på en form for adferd som ikke kan godtas. Både elever og ansatte skal kunne oppholde seg i skoleområder og være trygge!
2: Når det skjer brudd på bestemmelser som dette, ønsker kommunen, både som skoleeier og arbeidsgiver å gi en helt klar melding til alle, om at slike brudd ikke er en sak mellom elev/foresatte og lærer, men en sak mellom elev/foresatte og en offentlig institusjon, nemlig Storfjord kommune.

Rådmannen er gitt fullmakt av kommunestyret til å foreta anmeldelser/begjære påtale etter straffelovens § 79.

Storfjord kommune vil nå også gjennomgå og etablere riktig stående prosedyre i forhold til mulige framtidige liknende situasjoner.