velkomstkveld
Informasjon om tjenestene.

Til sammen 66 innflyttere det siste halvåret, fordelt på 30 husstander, har fått Storfjord kommunes nye velkomstfolder Velkommen til Storfjord - et engasjert mangfold. I går var alle invitert på kaffe og kaker på rådhuset, til en velkomstkveld der det blei gitt informasjon og anledning til å stille spørsmål.

De frammøtte var både tilbakeflyttere født og oppvokst i kommunen, tilflyttere fra nabokommunen, tilflyttere fra utlandet og tilflyttere fra kommuner andre steder i landet. Alle hadde ulike årsaker til å velge akkurat Storfjord. For noen var det rett og slett den fine plassen og trivselen som var begrunnelsen for å bosette seg i kommunen, for andre var det tilfeldigheter og ny jobb i nabokommunen som var anledninga. Atter andre var ferdige med sitt yrkesaktive liv, og er nå livsnytere i Storfjord.

Spørsmålene fra deltakerne dreide seg først og fremst rundt tomtemuligheter for dem som vil bygge, særlig med tanke på spredt boligbygging, og om mulighetene for norskoppløring for innflytterer fra utlandet. Tilbakemeldingene fra innflytterne var ellers positive:

- Dette er et kjempebra initiativ, jeg har ikke bodd i andre kommuner som har et slikt opplegg. Å få denne informasjonne er veldig fint, oppsummerte en av de frammøtte.

Velkomstfolderen sendes ut til nye innflyttere hvert kvartal, og det tas sikte på å ha én velkomstkveld i halvåret.