Storfjord kommune ved prosjektet Mangfold Styrker, har fått midler fra AID (Arbeids- og inkluderingsdepartementet) til å organisere dialogmøter i kommunen med språkbrukere og kulturaktører og alle andre interesserte. Dialogmøtene er hovedaktivitet i Samarbeidsplattformen, som er et delprosjekt i Mangfold Styrker-prosjektet. Hovedhensikten er som kjent å revitalisere det flerspråklige og flerkulturelle Storfjord.

Det nye Språksenteret starter opp i januar 2010 og etablering av samarbeidsplattformen kommer i gang nå i desember. Samarbeidsplattform er en arena, hvor alle språk - og kulturinteresserte kan møtes og bidra til arbeidet med revitalisering av kvensk og samisk i Storfjord kommune. De norske språk- og kulturinteresserte er heller ikke glemt: Samarbeidsplattformen er flerkulturell og flerspråklig. Kommunestyret erklærte i mai 2007: Storfjord kommune har tre likeverdige språk og kulturer; kvensk/finsk, samisk og norsk.

Styringsgruppen ønsker innspill fra innbyggere og språkbrukere til både arbeidsmetoder og innhold i dialogmøter og ikke minst til det samiske navn for Storfjord kommune.

Det brukes flere navn på samisk og styringsgruppen ønsker nå klare innspill fra språkbrukere på dette, slik at et offisielt samisk navn kan bli valgt.

Det første dialogmøte ble arrangert på Otertun, den 3.desember 09 kl 18:00 – 19:30.Det andre dialogmøte arrangeres på Skibotnsenteret i Skibotn onsdag 9.desember kl 18:00 – 19:30 og kvenske/finske språkbrukere og interesseorganisasjoner er blitt spesielt invitert.

Alle dialogmøter er åpne møter og alle innbyggere i Storfjord kommune er hjertelig velkommen til å delta.




Med vennlig hilsen
for styringsgruppa

Riitta Leinonen
Prosjektet Mangfold Styrker

Storfjord kommune

N- 9046 Oteren

e-post: riitta (at) storfjord.kommune.no

mobiltlf: (+47) 982 89 089

tlf. direkte: (+47) 77 21 28 17

tlf. sentralbord: (+47) 77 21 28 00