8. juni 2006 deles det ut 1 million kroner til unge talentefulle utøvere innen kunst og kultur. Det er Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping som står bak Drømmestipendet. Tiltaket er blitt veldig godt mottatt og de nominerte er valgt ut blant mer enn 1000 enkeltutøvere eller grupper. Kommunene som har nominert kandidater har tatt Drømmestipendet på alvor og gjort en grundig jobb i nominasjonsprosessen.

Anneline Konradsen er en av de utvalgte som er blitt tildelt et stipend på kr. 10.000,-. Hun bor og jobber for tida i Oslo, men er hjemmehørende i Storfjord. Som kunstner er hun fokusert på modernistisk arkitektur i nordområdene, en byggeform som har satt særlig preg på Nord-Norge som et resultat av den nødvendige gjenoppbygginga etter krigen. Anneline Konradsen har produsert både små malerier og større installasjonmalerier. Arbeidene er utført i akrylmaling på MDF-plater, og fotografier av gamle hus blant annet i eget nærmiljø i Storfjord har fungert som inspirasjon. Kunstneren har blitt meddelt tildelinga i dag, men den offisielle tildelinga blir først gjort 21. juni 2006, i forbindelse med Kommunestyremøte.
- Nå blei jeg kjempeglad, sier Anneline Konradsen. Nå kan jeg fokusere mer på kunsten min, kanskje få til en egen utstilling og reise på studietur til Russland.

Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet i vårt land. Sammen håper de at tiltaket bidrar til at talentfulle barn og unge får den støtte og oppmuntring de trenger for å dyrke sitt talent videre.

- Vi er veldig glad for den store oppslutningen rundt Drømmestipendet, og vi håper at årets vinnere motiveres til å fortsette med sine kulturelle interesser, og at de som ikke var blant de heldige i år, søker igjen til neste år, sier kulturansvarlig i Norsk Tipping, Gerd Holter.

Det har ikke vært noen enkel oppgave å velge ut de beste kandidatene. Utvelgelsen er det en jury i Norsk Kulturskoleråd som har stått for.

- Helst skulle vi ha gitt stipend til alle kandidatene, for det har vært mange flotte søknader. Og det er stor spredning blant kandidatene. Dessverre har vi ikke anledning til det, men årets utvalgte er alle verdige vinnere, sier Wilhelm Dahl i Norsk Kulturskoleråd.

Drømmestipendet deles ut for tredje gang i år. Siden oppslutningen har vært så stor og kvaliteten på de innsendte forslagene så bra, håper Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråd at de kan fortsette med utdelingene.