RETNINGSLINJER FOR TILDELING AV MIDLER FRA POSTEN "FRIE KULTURMIDLER"
1. Formål

Midlene skal møte behovet for fleksibilitet i Storfjord kommunes støtteordning til kulturformål ved å, i motsetning til de generelle kulturmidlene, kunne tildeles etter behov gjennom hele året.
2. Målgruppe

a. Midlene skal gå til lokale eller regionale lag, foreninger, enkeltpersoner, organisasjoner eller lignende som søker om støtte til kulturformål.
b. Midlene skal ikke gå til kommersielle virksomheter.
3. Midler til disposisjon

Tilskudd gis i henhold til de årlige godkjente budsjetter, og i henhold til disse retningslinjene. Størrelsen på tilskudd til søkere vurderes i henhold til søknad, det totale tilskuddsbeløpet til fordeling, og bruk av skjønn i hvert enkelt tilfelle.
4. Prioriterte områder

a. Midlene skal brukes til å støtte spesielle prosjekter, arrangementer og aktivitetsfremmende tiltak i lokal eller regional regi, i tillegg til sponsorstøtte, annonsestøtte og lotteristøtte.
b. Midlene skal ikke gå til å dekke alminnelige driftsutgifter.
c. Midlene skal så langt det la seg gjøre fordeles jevnt i forhold til ulike søkere og tiltak. Søkere som har flere søknader til ulike prosjekter i løpet av ett og samme år kan derfor få avslag på bakgrunn av tidligere innvilga søknader til samme organisasjon e.l., selv om søknadene gjelder ulike tiltak.
5. Søknadsprosedyrer

a. Tilskuddsordninga kunngjøres i Mangfolderen og på www.storfjord.kommune.no når det årlige budsjettet foreligger. Inntil tilskuddsbeløpet for året er brukt opp er det mulig å søke.
b. Det må foreligge en skriftlig søknad eller henvendelse som beskriver tiltaket.
c. Søkes det om arrangements- eller prosjektstøtte eller lignende, må søknaden inneholde en budsjettoversikt.
d. Tilskuddet utbetales etterskuddsvis, når det er dokumentert at tiltaket er gjennomført, og regnskapet må vise at tilskuddet er nødvendig for å oppnå balanse.
Det finnes ikke egne søknadsskjema for disse midlene. Spørsmål om ordninga kan rettes til Kulturkontoret på telefon 982 89 091 (direkte)