Totalt kr. 300.000,- skal tildeles ulike aktiviteter i FYSAK-kommunene i 2005. Midlene tildeles i tillegg til de eksisterende tilskuddene fra FYSAK Troms, og alle FYSAK-kommuner som er ferdig med sitt 1. driftsår kan søke.

FYSAK-koordinatoren og arbeidsgruppen i hver enkelt FYSAK-kommune koordinerer og prioriterer de ulike søknadene/ tiltakene.

FYSAK aktivitetsmidler tildeles til utvikling av helsefremmende, forebyggende og rehabiliterende FYSAK-tiltak. Det er mulig å søke støtte til en rekke ulike tiltak. Dette kan for eksempel være informasjonstiltak, kompetanseheving/ kurs, lønn til instruktør eller innkjøp av utstyr. Det forventes at tiltakene som får støtte kan markedsføres som en del av kommunenes FYSAK-tilbud.

FYSAK-koordinatoren og arbeidsgruppen i FYSAK-kommunene koordinerer søkerprosessen lokalt og prioriterer søknadene/ tiltakene det søkes tilskudd til. Kommunene står fritt i forhold til eventuell lokal utlysning. Søknadene blir endelig behandlet i Fylkesrådet i Troms ultimo april 2005.

Bruk skjemaet "Søknadsskjema, FYSAK aktivitetsmidler 2005". Søknadsskjema fås ved henvendelse til den lokale FYSAK-koordinatoren (Kulturkontoret).

Søknad om tilskudd må inneholde:
· Tiltakets navn
· Kort beskrivelse av tiltaket
· Hvilken målgruppe
· Forventet resultat/oppslutning
· Finansieringsplan
· Søknadssum

Det er ingen øvre beløpsgrense pr. søknad. Det skal i 2005 tildeles totalt kr. 300.000,- i aktivitetsmidler til (potensielt) 20 FYSAK-kommuner.

Søknaden sendes til FYSAK Storfjord for videre prioritering.

Lokal frist er 1. mars.