For eiendommer som har flere eiere, sendes det ut kart til kun en av eierne.
Bakgrunnen på disse kartene er et målestokkriktig flyfoto. På flyfotoet er grensene for selve eiendommen lagt inn, og hvordan arealet på jordbruksarealene fordeler seg. Grunneieren får dermed et bedre oversiktskart over egen eiendom.

Gardskart

Hensikten med kartene er å få frem riktigere tall for hvordan jordbruksarealene fordeler seg. Arealene endrer seg over tid; enkelte områder gror igjen, andre nydyrkes, arealer skifter eier, grenser endres, nye veier og hus kommer til og andre blir borte. Slike endringer er viktig å få med når det søkes om arealtilskudd
.
Ved å bruke flyfoto og så legge inn grensene mellom de ulike arealene med dyrka mark og innmarksbeite, har Norsk institutt for skog og landskap beregnet hvor store de ulike arealene er, og gjengitt det på kartet. Disse tallene bruker så kommunen til kontroll når gårdbrukerne søker om arealtilskudd.

Finner grunneieren feil på kartet, skal han/hun melde fra om det til kommunen slik at man kommer fram til det riktige arealtallet. Sammen med kartet sendes det ut mer informasjon til mottakeren. Dersom du ikke har mottatt gårdskart innen 10. juni, bør du etterlyse det hos Storfjord kommune.

Eksempel på gårdskart: Gårdskart

Informasjonsbrosjyre fra Skog og landskap: Brosjyre