Storfjord kommune er i samarbeid med Lyngen, Tromsø og Balsfjord kommune i ferd med å lage et turkart over Lyngenhalvøya. Turkartet vil dekke noen mindre områder utenfor Lyngenhalvøya. Her bør vi benytte anledningen til å komme med nyttig informasjon.

Kartet skal gå inn i Statens kartverk sin turkartserie og det vil bli markedsført av kartverket. Kartet vil bli trykt i målestokk 1:50000, og det vil bli kart med trykk på begge sider. Dette vil bli et godt tilbud til både lokalbefolkning og tilreisende turister som ønsker å få informasjon over området. Kartet vil dekke hele landskapsvernområdet. Kartet vil bestå av en kartdel og en informasjonsdel. Man har også mulighet til å legge ut informasjonen på internett.

Kommunene må selv stå for innsamling av informasjon til kartet. Det er i denne prosessen vi trenger deres hjelp. Informasjon som skal samles inn kan være stier, skiløyper, rasteplasser, gapahuker, utleiehytter, åpne hytter/gammer, fiskeplasser, båtutleie og andre relevante severdigheter eller tilbud som finnes i kommunen. I tillegg vil parkeringsplasser som våre gjester kan benytte når de ferdes i områdene, og lokale stedsnavn som ikke står på kartet kunne komme med om vi får kjennskap til disse i denne prosessen. Lokale lag og foreninger har blitt tilsendt et brev med kopi av kart over deres område, der vi ber om at de er behjelpelig med å tegne inn informasjon på kartet.

Vi har satt fristen for innspill til 20. september. Er du interessert i å hjelpe oss i dette arbeidet, kan du ta kontakt med kulturkontoret (tlf. 982 89 091) for å få kopi av kartene. Både kulturkonsulent og skogmester (tlf. 989 89 082) er behjelpelig med å svare på spørsmål dersom det skulle være ønskelig.

(MF 20.08.04)