Resirkulert Larvik
Resirkulert er hoppende glade. Foto: Tanja Emilie Åmo

Imagine-festivalen finner i år sted i Kristiansand 1. - 3. august. Den kan kalles en slags en internasjonal UKM-festival, bortsett fra at Imagine er en konkurranse. I UKM kåres som kjent ingen vinnere. Dessuten er Imagine en ren musikkfestival. Hit kommer representanter fra ni land i verden, blant annet to band fra Afrika og flere band fra andre hjørner av verden. Og så kommer "Resirkulert" fra Storfjord. Storfjord-bandet er plukket ut som Norges bidrag i festivalen. 

- Vi har hørt gjennom alle bidragene til UKM landsfestival i Larvik, og synes "Resirkulert" hadde det lille ekstra, sier Cathrine Sørensen som er prosjektleder for Musikk og Ungdom som er ansvarlig for å plukke ut det norske bidraget.  Hovedorganisasjonen bak konkurransen har hovedkontor i Belgia, og kalles Jeunessess Musicalen International.

Imagine er altså en konkurranse, og skulle "Resirkulert" vinne er premien plateinnspilling og en liten Europa-turné. Konkurransen er enda ikke så kjent i Norge, men i resten av Europa er konkurransen populær og svært anerkjent, og det er ikke tvil om at denne deltakelsen henger svært høyt. 

Bandet, som består av Håkon Lund, Elena Karlsen, Johan Edvard Gamst- Eriksen og Jonas Stenberg Nilsen, sier i et inetvju med ukm.no at de kaller sjangeren sin indie punk pop rock.

- Vi tror det er høyt nivå på Imagine, siden deltakerne blir kalt landsrepresentanter, sier en av guttene, og forteller at de skriver alle sanger som de fremfører offentlig selv. Navnet deres kommer av at de ofte har skiftet ut medlemmer, men nå håper de at de endelig har klart å få til et stabilt band.

Vi anbefaler en titt på opptakene fra "Resirkulert" sine sceneopptredener i Larvik. Dem finner du her: Resirkulert på scenen i Larvik.  

Med sin spilleglede og sitt talent er bandet utmerkede representanter for musikk- og kulturlivet i Storfjord. Siden UKM lokalmønstring tidligere i år har veien fram vært spennende for bandet: først som representanter for Storfjord under fylkesmønstringa på Finnsnes, så som representanter for Troms under landsfestivalen i Larvik og nå altså som representanter for Norge under Imagine-festivalen i Kristiansand.

Vi gratulerer!