Storfjord kommune

    her er du: startsiden > nyheter/aktuelt

 

  

 

Skal du gå bare én tur i sommer, bør du gå Lulledalen skogsti i Skibotndalen


Foto: Ninni Borch Olsen

Deler av den 2,5 km lange stien går gjennom skog som har urskogpreg, mens den andre steder går i områder hvor det har vært drevet skogsdrift, og hvor områdene er sterkt kulturpåvirka. Det meste av stien går gjennom et område som blei freda som barskogreservat i 2000. Langs stien er det plassert 60 opplysningsplakater som forteller om planteliv, geologi, dyreliv og skogbruksaktivitet i nåtid og fortid.






Foto: Viggo Johansen


I dette området vokser blant annet 16 ulike orkidéarter. Marisko (Cypripédium calcéolus) er en av de mest kjente, og i Skibotndalen finnes Nordens største forekomst av denne arten (bildet). Mariskoen er på sitt fineste når den blomstrer i juni og deler av juli. En annen sjelden art som vokser ved stien er Huldreblom (Epipógium aphyllum) . Denne blomstrer ikke før langt ut i august.

I tillegg til plantelivet, kan en se kulturminner som vitner om tidligere tiders bruk av området langs stien, og ved enden er anlagt en rasteplass. Midtveis finner du også ei trimpostkasse, der alle som går turen kan signere gjesteboka. Skogstien går gjennom et forholdsvis lett terreng hvor vanlige turklær og joggesko er tilstrekkelig.

MF
[16/07-2004]
 
 


Storfjord kommune, Hatteng, 9046 Oteren
tlf 77212800, fax 77212801, e-post: post@storfjord.kommune.no
org. nr. 964 994 129
Webmaster, 20©4, 20©5
laget av Dan Grönli

sort strek bunn