Ved hjelp av dugnadsinnsats og en liten andel egenkapital eller sponsormidler er det mulig å få til fine nærmiljøanlegg. Det er mulig å få mellom 10.000 - 40.000 kroner av spillemidlene til denne typen anlegg, uten at søknadsprosessen er altfor komplisert. Saksbehandlingstida er også relativt kort.

Storfjord kommune avsatte i 2011 midler til rydding og tilrettelegging av turstier. Det meste gikk til skogrydding på Bollmanns-/Russeveien, men en liten del gikk til klopplegging og merking av løypenettet på Åsen. Ved hjelp av dugnadsinnsats fra lokale ildsjeler og kommuneansatte, samt tilskudd fra spillemidlene, lot prosjektet seg gjennomføre. Nå er det lettere å finne fram langst løypenettet, og mulig å gå tørrskodd over Stormyra.

Andre liknende prosjekter som er gjennomført av lag og foreninger ved hjelp av støtte fra nærmiljømidlene er Kielvbruene (Skibotn) og Johannes bru og tursti (Elvevoll). Det er fremdeles mange løypenett som kan danne grunnlaget for gode prosjekter, så de som lar seg inspirere og ønsker å ta tak i et slikt prosjekt er velkommen til å ta kontakt. Kulturkontoret bistår med utfylling av søknadsskjema.

Les mer om ordninga her: Søk om midler til mindre kostnadskrevende nærmiljøanlegg.

For 2012 er det dessverre ikke avsatt kommunale midler eller personalressurser til tiltak av denne typen, men i lav 2011 er det gjort avstandsmålinger på flere av de andre løypene i kommunen slik at alt er klart for å bestille avstandsskilt ved neste anledning.  Vi håper også å kunne fortsette merkinga av startpunktene i 2013. Så langt er Vartovarre, Svarteberget, Hengen, Sledo, Kielva, Oterbakken, Fallstokkbakken, Hattelia, Skjellhumpen og Bjørnhumpen merka med kommunens standardskilter. Merkinga i Norddalen blei dessverre fjerna av uvedkommende, men skiltene som markerer løypa til Lavkarittet er til god hjelp.

Vi takker grunneierne Reidun Kahl og Hege og Kristen-Are Figenschau for tillatelsen til tiltaket på Åsen, Bjørn Johnny Rognli for all hjelp med transport og de kommuneansatte som tok seg tid til å gjøre en dugnadsinnsats i høst. Uten dere hadde det ikke vært mulig å gjennomføre prosjektet.