Kasse nummer 15 er ny av året 2014, men har arvet et gammelt nummer fra ei kasse som er utgått (Hatteng skogsti). Ansvarlige for denne kassa er Signaldalen bygdelag, som også er å takke for all tilrettelegginga i området.

tyskveien
Krysset mellom Stordalen og Parasdalen er godt merka. Foto: Tore Figenschau.

Startpunkt

Kjør oppover Signaldalen mot Paras, til høyre over brua ved bygdehuset Brunes (merket Parasveien). I krysset mellom Parasdalen og Stordalen kan du parkere, eller ta av til venstre, den retninga skiltene viser, og følge Stordalsveien så langt den er kjørbar. Det er mulig å parkere flere steder.

kryss nummer to
Krysset mellom stien til den gamle trimpostkassa i Stordalen og den nye på Tyskveien er tydelig markert. Foto: Tore Figenschau.

Løype

Dersom du starter nede ved krysset Stordalen/Parasdalen er det 6,6 km til postkassa, men det er altså mulig å følge Stordalsveien innover et godt stykke. Terrenget er relativt flatt og med få kuperinger i starten, men etter at du kommer over brua starter du på ei oppstigning som er mer krevende.

Krysset mellom løypene mot den gamle kassa i Stordalen og den nye kassa på Tyskveien er godt merka.

Postkassa finner du på toppen av veien, i et område der det ligger fire bunkere. Den er tydelig rød, og festa i den ene bunkeren.

infoskilt tyskveien
Du finner flere infoskilt langs tyskveien. Foto: Tore Figenschau.

Tips

Langs veien har Signaldalen bygdelag satt opp informasjonsskilt om de aktivitetene som var i området under 2. verdenskrig. Den nye brua ligger på samme plass som tyskerne i sin tid etablerte bru.

Trimkassa står som sagt i en tysk bunker murt opp av stein, god synlig på ganske langt hold. Det finnes fire andre bunkere like i nærheten her, og man har fantastisk utsikt innover mot Sverige og Finland og ned i dalen.

Ellers finnes Lapprose i området, en relativt sjelden plante i rhododendronfamilien.

Kart og GPS-posisjon

Posisjon:
N69 07 11.0 E20 12 54.2