Jeg ønsker å gi et lite tilbakeblikk om noe av det jeg har gjort den siste tiden.

Arbeidet med Ishavsbanen går framover. Jeg hadde et møte i Helsinki med administrasjonssjef i det finske samferdselsdepartementet. Statssekretær Erik Lahnstein var med meg på dette møtet. Det var veldig positivt og fremtidsretta. Finland trenger utskipningsmuligheter for sin mineral og bergverkvirksomhet. Skibotn er et mulig sted for det.

Da jeg var i Helsinki hadde jeg også et møte med ”Northen Dimension parthership on transport and logisticks” og Nordic invest bank. Dette var også veldig positive møter, noe som vil vise seg i fremtiden.

Det skal være flere møter i Finland om arbeidet med Ishavsbanen i nærmeste framtid. Det er Finland som er ”nøkkelen” hvis dette arbeidet skal lykkes.

Vi har hatt en vellykket Baaskedag, Det er flott og se resultatene av Språksenterets arbeid med vår trekulturelle og trespråklig identitet. Jeg håper at Språksenteret vil komme inn på Statsbudsjettet fra høsten av. Det er viktig at dette kan bli et permanent arbeid.

Dessverre så fikk vi et stort underskudd ved avleggelse av regnskap for 2010. Det var ca 4 mill kr mer enn forventet, og det vil få konsekvenser for 2011. Vi må sette i gang tiltak for å rette det opp. .Dette skal opp i kommunestyret 22.juni.

Ellers har varmen og sommeren kommet til kommunen, og jeg håper at vi får mange slike dager i tiden fremover.

Jeg ønsker alle en riktig god sommer !


Mvh
Hanne Braathen
Ordfører