Det er en glede å sende en nyttårshilsen til alle innbyggerne og venner av Storfjord.
På tampen av et år tar de fleste av oss en oppsummering av året som har vært, og gjør oss noen tanker og mål for det nye året.

Et kort tilbakeblikk på 2006 og noen tanker for 2007.
Storfjord kommune har fortsatt et stabilt folketall, selv om vi i 2006 har blitt noen færre, så har vi hatt vekst de siste 15 årene. Det er flott, da det gir oss en stabil økonomi og det er enklere å planlegge fremover. Det at vi er en "kraft- kommune" og får ekstra inntekter, gjør at vi relativt har en god økonomi.

Pleie og omsorg, helse og sosial.
Storfjord har satset på en god utbygd tjeneste innen pleie og omsorg. Det er i 2006 blitt styrket ved å dele opp i mindre enheter. Det tror vi vil gi bedre tjenester. Sykefraværet hos de ansatte har blitt redusert, og trivselen styrket. Det var hyggelig og oppleve dette da jeg var på førjulsbesøk ved våre institusjoner.
På helseavdelingen er det fortsatt full og stabil legedekning. Vi har både jordmor, helsesøster og fysioterapeuter som gjør en utmerket jobb for innbyggerne.
Sosial avdelingen er utvidet med en stilling på barnevern. De fortsetter med å gjøre et godt arbeid og utvikle avdelingen. Det jobbes mye med det nye NAV kontoret.
Storfjord kommune ble i løpet av 2006 fri for spilleautomater.

Oppvekst og kultur
Storfjord kommune er i den heldige situasjonen at vi kan gi barnehageplass til alle som ønsker det. Kommunen har 3 barnehager selv, det finnes også 2 private familiebarnehager, som alle gjør en utmerket jobb for de yngste barna.
Tallet på elever i skolene vokser. Det er mange utfordringer med kunnskapsløftet, men jeg tror at våre lærere har gjort en flott jobb med det. Det er viktig å se verdien i vårt nærmiljø og forhold til våre historiske røtter.
Kommunestyret har bestemt at vi skal utrede flerspråklighet i kommunen. Det er tre likeverdige språk og kulturer som er vevd sammen til et folk. Dette er viktig å være klar over og stolt av. Ønsker vi det ?
Dette er ikke avgjort ennå. Det blir i løpet av de første månedene i 2007 holdt informasjonsmøter om dette rundt om i kommunen. Da kan alle som ønsker det, delta og uttale seg om dette.
Kulturskolen gjør en fantastisk jobb. Spesielt synes jeg arbeidet med UKM får fram mange unge nye talenter.
Kommunestyret har endelig vedtatt vegnavn i Storfjord. Vi håper skilt kan komme opp i løpet av kommende år.

Drift og utvikling
Det har vært et stort press på denne avdelingen. Det er ansatt en ny medarbeider som har spesielt ansvar for næringsutvikling i kommunen. Dette er et veldig viktig arbeid, for vi som alle andre utkantskommuner trenger flere arbeidsplasser.
Jeg trodde at rulleringen av kommunens arealplan skulle ha blitt ferdig i 2006, men det ser nå ut til at det blir i løpet av første halvår 2007. Det tar lengre tid enn planlagt.
For å nevne kort flere prosjekter vi har startet opp på er det ; sentrumsutviklingsplan på Skibotn og Oteren et samarbeid med Statens vegvesen.
Vi ønsker også å få en renere og ryddigere kommune, så kommunestyret har bestemt at vi i løpet av de neste årene skal ha en oppryddingsaksjon .
Samferdselsministeren har bestemt at veistrekningen Kilpisjervi - Skibotn kan få dispensasjon for 60 tonns vogntog, det er nå på høring. Dette er veldig positivt og kan gi arbeidsplasser i kommunen.
Ellers var vi så heldig å få 1,41 mill. kr til bredbåndsutbygging i Signaldalen. Det er allerede startet opp med forprosjektet, så vi håper at signaldølene kan få både bredbånd og tilgang til bedre TV dekning i løpet av 2007.
Vi ønsker å bygge et Nordkalotthus på Skibotn, der er vi godt i gang med planleggingen.
Kommunehuset skal også utvides med folkebibliotek og kommunestyresal, og plass til mesteparten av administrasjonen under et tak.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle de ansatte i Storfjord kommune for en god jobb dere har utført i 2006.
Jeg vil takke alle innbyggerne for dere er med å skape trivsel og et positivt miljø i kommunen.

I 2007 er det kommunevalg som kan by på mange forandringer i den politiske ledelse. Det vil vi se etter valget 10. september. Storfjord kommune søkte om å få direktevalg av ordfører, men det fikk vi ikke. Jeg håper at det blir god valgdeltagelse og engasjement.
Jeg tror 2007 blir et spennende år for oss alle. Det er viktig å ta de riktige valgene, og tenke langsiktig og optimistisk på mulighetene som ligger foran oss.

Med dette ønsker jeg alle
ET GODT OG FREMGANGSRIKT NYTT ÅR !!

Hilsen Hanne Braathen