Sommeren er her med sol og varme, ingen ting er som sommer i Nord- Norge. La oss nyte de flotte dagene og de lyse nettene så lenge det varer. Sommeren går så alt for fort.

En liten oppsummering etter første halvår av 2005:
- Den NYE BRANNBILEN er kommet!!! (juli ) Dette betyr mye for trygghet for innbyggerne og bedre arbeidsforhold for brannfolka.
- Kommunestyret vedtok en lønnspolitisk plan. Dette arbeidet har tatt flere år, noen er fornøyd med planen og andre ikke. Dette er et verktøy som har manglet i Storfjord, den skal prøves ut i to år i første omgang.
- Kommunestyret vedtok også ny organisering av administrasjonen i kommunen. Mange kommuner har prøvd ut "to- nivå"modellen, (mange enhetsledere direkte under rådmannen), ved evaluering av denne er mange kommuner ikke fornøyd. Vi har tatt lærdom av dette og skal ha 3 etatsledere. Det er(1) helse og sosialsjef, ( helsesjef, pleie og omsorgsjef , sosialsjef blir slått i sammen til en),(2) oppvekst og kultursjef og (3) drifts og utviklingssjef.
Utlysning og tilsetting i disse stillingene vil skje etter ferien.
- Vi jobber også med rullering av arealplanen for kommunen. Dette er også et arbeid som har forgått i flere år og vi håper at vi kan få gjort den ferdig i løpet av året.
- Fastdekke av Tverdalsvegen er ute på anbud og vil være ferdig i løpet av september.
- Tilbygget ved Hatteng skole (1-4 kl.) ble tatt i bruk i april måned. Det ble da mye bedre arbeidsforhold for både lærere og elever.
-Svømmeundervisningen ved skolene blir som før. Det var et forslag fra administrasjonen om komprimering av den for å spare penger, med et flertall i formannskapet gikk i mot dette, derfor blir det som før.
- Det er fortsatt vekst i folketallet i Storfjord, og mange ønsker å flytte hit og bygge her. Det er veldig positivt og vi ønsker alle hjertelig velkommen til kommunen. Vi har plass til mange til.

Da gjenstår det bare å ønske alle lesere av dette en RIKTIG GOD SOMMER !!

Hanne Braathen

(Foto: Ellen Kvalsvik)