Hva skjer under fylkesturen i Nord-Troms?
DD.KK.HH Kronprinsen og Kronprinsessen besøker Nord-Troms 26. til 28.august.

Kronprinsparet vil benytte Kongeskipet Norge under reisen. Nå er programmet for besøket klart og kommunene gjør i disse dager de siste forberedelsene før besøket.

Søndag 26. august

Besøket begynner i Kvænangen kommune, med gudstjeneste i Skorpa kirke. Deretter seiler Kongeskipet til Skjervøy, hvor Kronprinsparet vil forestå den offisielle åpningen av miljøgata, samt besøke helsesenteret. Dagen avsluttes med et kveldsarrangement i Torsvåg, Karlsøy kommune. Der vil Kronprinsparet få omvisning på fiskebruket og delta på kulturarrangement på havna.



Mandag 27. august

Dagen starter i Kåfjord kommune, med barnehagebesøk i Olderdalen. Deretter går turen til Riddu-sletta i Manndalen, hvor det blir kulturarrangement og lunsj. Kongeskipet seiler så over til Lyngseidet, hvor Kronprinsparet deltar på et kulturarrangement. Dernest besøker Kronprinsparet en bondegård i Oksvik, hvor de får orientering om stedets landbruk ved lokale bønder. Besøket i Lyngen kommune avsluttes med omvisning på bedriften Haplast i industribygda Furuflaten.



Tirsdag 28. august

Ved ankomst til Skibotn i Storfjord kommune går turen umiddelbart videre langs fjæra med hest og kjerre til Nils-Aslak Valkeapääs hus Lásságámmi. Der blir det åpningsarrangement i anledning at det nyoppussede huset innvies som kunstnerbolig. Deretter besøker Kronprinsparet det læstadianske bedehuskapellet - før de deltar på kulturarrangement på markedsplassen. Besøket i Storfjord - og fylkesreisen i Nord-Troms - avsluttes med lunsj på LHL senteret i Skibotn.

Praktiske opplysninger
Pressebåt har avgang fra Tromsø den 26. August klokka 07:00.
Pressebuss er tilbake den 28. August ca 17:00 (kjører sentrum og flyplassen)

Detaljert program med klokkeslett vil bli sluppet på et senere tidspunkt.

For presseakkreditering : http://fylkesmannen.no/liste.aspx?m=3909&amid=1584588
For øvrige kommentarer:
Fylkesmann Svein Ludvigsen, 480 82 777

Har du praktiske spørsmål kontakt:
Informasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø, 993 803 89.