Det er 5 flere ledige personer sammenlignet med desember -10 og 7 flere enn forrige måned. I alt 7 av de helt ledige er nyregistrerte ( dvs var ikke med forrige måned!) Kjønnsfordelingen viser 13 kvinner og 14 menn! I alt 11 av de helt ledige er over 50 år.

Bruttoledighet:
Det er nå 9 personer som deltar i ordinære arbeidsmarkedstiltak. Totalt er 36 arbeidssøkere uten ordinært arbeid (summen av antall helt ledige og personer på ordinære tiltak) og bruttoledigheten utgjør dermed 3,8 % av arbeidsstyrken.

Ungdom/langtidsledige/permitterte:
Det er registrert 5 helt ledige under 30 år.
Videre har vi registrert 3 langtidsledige og 2 permitterte arbeidssøkere.

Personer med nedsatt arbeidsevne:
Det er registrert 72 personer med nedsatt arbeidsevne; de fleste mottar arbeidsavklaringspenger og deltar i tiltak. Også ASVO-deltakere inngår i denne gruppa.

Oppsummering/kommentar:
Arbeidsledigheten er nå på 2,9%,- 5 flere helt ledige arbeidssøkere enn for 1 år siden. (I Norge er ledigheten nå 2,4 % mens den er 2,1 % i Troms). Årsgjennomsnittet viser en nedgang på 6% i fht 2010 (eller 2 færre helt ledige i gjennomsnitt).
En spesiell takk for veldig godt samarbeid til næringssjef John Egil Ottosen som slutter i Storfjord kommune ved årsskiftet..
Stadig flere arbeidsgivere registrerer ledige stillinger selv på nav.no og finner ledigmeldt arbeidskraft i NAVs database over arbeidssøkere. Ta gjerne kontakt dersom det ønskes bistand.
Arbeidsgivere som ønsker nærmere orientering om NAV kan kontakte NAV Storfjord.

NAV Storfjord
Leen Berger