Det er 1 mindre enn for 1 år siden og 1 mindre enn forrige måned. Bare 4 av de helt ledige er nyregistrerte (dvs var ikke med forrige måned!) Kjønnsfordelingen viser 7 kvinner og 17 menn.

Bruttoledighet:
Det er nå 5 personer som deltar i ordinære arbeidsmarkedstiltak (lønnstilskudd og arbeidspraksis). Totalt er 29 arbeidssøkere uten ordinært arbeid (summen av antall helt ledige og personer på ordinære tiltak) og bruttoledigheten utgjør dermed 3 % av arbeidsstyrken.

Ungdom/langtidsledige/permitterte:
Det er registrert 11 helt ledige under 30 år.
Videre har vi registrert 5 langtidsledige og 5 permitterte.

Personer med nedsatt arbeidsevne:
Det er registrert 76 personer med nedsatt arbeidsevne; de fleste mottar arbeidsavklaringspenger og deltar i ulike tiltak. Også Lyngsalpan Vekst- deltakere på Oteren inngår i denne gruppa.

Oppsummering/kommentar:
Arbeidsledigheten er nå på 2,5%. (I Norge er ledigheten nå 2,7% og i Troms 2,4%). Arbeidsmarkedet virker stabilt for øyeblikket, noe permittering men det er vanlig på denne årstid. Antall personer med nedsatt arbeidsevne (de fleste er på arbeidsavklaring)har vært økende de siste månedene.
Selv om det fortsatt bare er mars er allerede mange sommerjobber utlyst.
Stadig flere arbeidsgivere registrerer ledige stillinger selv på nav.no og finner ledigmeldt arbeidskraft i NAVs database over arbeidssøkere. Ta gjerne kontakt dersom det ønskes bistand.
Arbeidsgivere som ønsker nærmere orientering om NAV kan kontakte NAV Storfjord.


NAV Storfjord

Leen Berger