MØTEINNKALLING

MØTEINNKALLING

 

Utvalg:

Styret for oppvekst og kultur

Møtested:

Møterommet, Kommunehuset

Møtedato:

11.01.05

Tid: 09.00

 

Eventuelt forfall meldes til kulturkonsulent på tlf. 982 89 091 eller  77 71 45 00.

Varamedlemmer møter etter nærmere avtale.

 

Legg merke til møtetidspunktet!

 

 

SAKSLISTE

 

Saksnr.

Arkivsaksnr.

 

 

 

Tittel

 

0074/04                    04/01166            

REFERATSAKER STYRE FOR OPPVEKST OG KULTUR 11.01.05

 

0075/04                    04/01167            

MØTEPLAN 2005 STYRE FOR OPPVEKST OG KULTUR 

 

0076/04                    04/01081            

VOKSENOPPLÆRINGSPLAN 

 

0077/04                    04/01086            

KOMMUNEDELPLAN FOR IDRETT OG FYSISK AKTIVITET - RULLERING 2005

 

0078/04                    04/01149            

INVESTERINGSTILSKUDD TIL LOKALE OG REGIONALE KULTURBYGG 2005

 

0079/04                    04/01154            

FYLKESKOMMUNALE FRILUFTSMIDLER - PRIORITERING AV SØKNADER 

 

 

 

 

Oteren, 04.01.05

 

 

Bente Pedersen (s)                                                                    Maria Figenschau

leder                                                                                        kulturkonsulent


REFERATSAKER STYRE FOR OPPVEKST OG KULTUR 11.01.05

 

 

Saksbehandler:

Maria Figenschau

Arkiv:

 

 

Arkivsaksnr.:

04/01166

Gradering:

 

 

Saksnr.:

Utvalg

Møtedato:

0074/04                  Styret for oppvekst og kultur                  11.01.05

 

 

FAKTISKE OPPLYSNINGER:

 

Referatsaker

a)      Partnerskapsmidler til folkehelsearbeid i Storfjord kommune (Fylkesrådssak 0294/04)

b)      Prosjektrapport ”Vittula i Tornedalen – kulturmøte for tilvekst”

c)      Delegasjonsvedtak

 

 

RÅDMANNENS INNSTILLING:

 

Sakene blei referert og tatt til etterretning.

 

 

 


MØTEPLAN 2005 STYRE FOR OPPVEKST OG KULTUR

 

 

Saksbehandler:

Maria Figenschau

Arkiv:

 

 

Arkivsaksnr.:

04/01167

Gradering:

 

 

Saksnr.:

Utvalg

Møtedato:

0075/04                  Styret for oppvekst og kultur                  11.01.05

 

 

FAKTISKE OPPLYSNINGER:

 

Det foreslås følgende møteplan for Styre for oppvekst og kultur i 2005:

Mandag 21. februar

Onsdag 13. april

Onsdag 8. juni

Onsdag 14. september

Onsdag 9. november

 

Møteplanen er foreslått i henhold til oppsatte møteplan for Kommunestyre, Formannskap og Næringsutvalg.

 

 

RÅDMANNENS INNSTILLING:

 

Møteplan for Styre for oppvekst og kultur 2005:

Mandag 21. februar

Onsdag 13. april

Onsdag 8. juni

Onsdag 14. september

Onsdag 9. november

 

 

 


VOKSENOPPLÆRINGSPLAN

 

 

Saksbehandler:

Terje Malin

Arkiv:

A02 

 

Arkivsaksnr.:

04/01081

Gradering:

 

 

Saksnr.:

Utvalg

Møtedato:

0073/04                  Styret for oppvekst og kultur                  08.12.04

0076/04                  Styret for oppvekst og kultur                  11.01.05

 

 

Vedlegg:               Høringsinnspill.

Referanse:             Høringsdokument sak 0073/04

 

FAKTISKE OPPLYSNINGER:

 

Styret for innbyggerservice behandlet ovennevnte sak i møte 14.01.2004, saksnr. 0001/04.

Der det ble vedtatt at kommunen skulle utarbeide plan for voksenopplæring.

Planen er nå ferdig og vært ute til høring, med høringsfrist 6. desember 2004.

Planarbeidet har tatt utgangspunkt i at det finnes både interne og eksterne tilbydere av voksenopplæring i kommunen.

Videre er det foreslått i planen at det blir etablert et voksenopplæringforum. Dette vil da bestå av alle aktører som tilbyr  / etterspør  voksenopplæring.

 

Saken var satt opp som ekstra sak i SOK den 8.12.04, men ble utsatt.

 

Voksenopplæringsplanen ble lagt ut til høring 19.11.04 med høringsfrist 6.12.04.

Det har kommet fire skriftlige uttalelser til planen.

1.      Folkeuniversitetet : Vi får betalt det kommunen får betalt fra Staten per lærertime. Kommunen sitter selv igjen med det som godtgjøres per elevtime. Kommunen har vel i tillegg mulighet til å søke dekt utgifter til undervisningsmateriell, noe som øker kommunens "overskudd" ytterligere?

Synes også det i konklusjonen, i avsnittet om vår spisskompetanse etc., bør presiseres at VO i regi av kommunen neppe vil kunne gjennomføres så fleksibelt som det vi kan (undervisning på kveldstid fordi elevene jobber på dagtid, hjemmeundervisning på grunn av små barn, hurtig omstilling når elevgrunnlag endres etc.).

 

2.      Kåfjord kommune: Ingen innvendinger til planen, men ser at ved noen tilpassinger kan planen også gjøres gjeldende som en plan for Kåfjord kommune.

 

3.      Utdanningsforbundet: Kritiserer planen med at det er brukt mye av det samme som Sør – Varanger kommune har i sin plan for Voksenopplæring.

Økonomi og konklusjon, argumenter for at Folkeuniversitetet skal fortsette med kommunens lovpålagte undervisning, samt forslag til avtale s.18 i planen.

Det finnes ingen plan i planen med mål, ressurser osv.

Det er betenkelig at kommunen ønsker å overlate undervisningsoppdrag til andre aktører, som i tillegg ikke har noen inngåtte tariffavtaler, i en situasjon der kommunen står foran mulige oppsigelser av pedagogisk personell. Vitner om dårlig personellpolitikk og er neppe gjennomtenkt.

Argument om økonomi: Hvis det er lønnsomt for Folkeuniversitetet å drive voksenopplæring, burde det også være det for kommunen. F.eks har en innvandrer fra ikke-nordiske land krav på 800 undervisningstimer i norsk med samfunnsfag. Dette skulle gi midler nok til å administrere når staten betaler 409,- pr. uv. Time + 19,- pr. undervisningstime pr. elev. Hvorfor har våre nabokommuner selv tatt hånd om denne undervisningen?

Konklusjon: Planen er for mangelfull til at den kan kalles en plan. Kommunen fraskriver seg ansvaret av en lovpålagt oppgave til en privat aktør som ikke har tariffavtale med sine tilsatte. Planen må skrives på nytt.

 

4. Skibotn skole: (mottatt 7.12.04.) - Planen mangler en handlingsplan: Konklusjon: Planen bør sendes tilbake til omarbeiding. Kommunen må utarbeide en handlingsplan med rammebetingelser, mål, satsingsområder, konkrete tiltak, ansvar og tidsperspektiv innafor alle viktige voksenopplæringsområder. Et samarbeid med nabokommunene bør vurderes.

 

 

VURDERING:

 

Det gjøres her en vurdering av uttalelser i forhold til planen, med henvisning til punktene over. Noen av uttalelsene kan sees i ett, og hvor det gis en samlet vurdering.

Ved oppstart av planarbeidet, ble det gjort undersøkelser blant flere kommuner vedr. voksenopplæringsplan. Det viste seg imidlertid at det ikke er mange kommuner som har laget egen plan for opplæringstilbud til voksne.

Saksbehandler har arbeidsbakgrunn i Sør – Varanger kommune, og var derfor klar over at Sør – Varanger hadde gjort et omfattende arbeid med utarbeidelse av voksenopplæringsplan. Man tok derfor utgangspunkt i denne planen når arbeidet startet, og gjennomgikk planen grundig med nødvendige oppdateringer. Det ble videre gjort nødvendige endringer og tilføyelser slik at den ble tilpasset forholdene i Storfjord kommune.

Kåfjord kommune ved opplæringsetaten har lest høringsutkastet. De ønsker å gjøre endringer i planen, og tilpasse den til  Kåfjord kommune sin voksenopplæringsplan. I en tid der man ønsker samarbeid mellom kommunene, og dra nytte av hverandres arbeid, ses dette på som et positivt bidrag i den retning. (innspill 2)

Kritikken Utdanningsforbundet kommer med vedr. kopi av Sør – Varanger sin plan, kan ikke ses som relevant da det er naturlig å ta utgangspunkt i en eksisterende plan som det allerede er lagt ned mye arbeid med. Sør – Varanger har også hatt sin plan ute til høring. Denne konkrete kritikken kan ikke tas til etterretning. (innspill 3). 

 

Utdanningsforbundet har videre kokt ned kritikken sin til fire punkter:

·        Forslag til avtale. Utdanningsforbundet mener at det ikke burde vært forslag til avtale i planen. Forslaget ligger der som et forslag, og ikke en ferdig skrevet avtale. Den er mulig å endre, eller evt. fjerne.

·        Plan i planen med mål, ressurser osv. Det å lage en plan i planen vil være å gå på detaljnivå. Det vil være naturlig å gjøre det, som et resultat av det vedtak kommunen fatter, om hvordan voksenopplæringa skal organiseres i fremtiden.

Vedr. ressurser osv., står det beskrevet på s. 17 om økonomi i planen.

·        Dårlig personalpolitikk av kommunen.

Det er ikke tenkt at noen av de som driver voksenopplæring pr. i dag i regi av kommunen blir berørt. Dvs. de voksne som kommunen gir spesialundervisning til. J.fr. opplæringsloven §4A-2. Vil få det samme tilbud, og de lærere som er engasjert i dette arbeidet skal forstette som tidligere.

·        Økonomi: En innvandrer har krav på 800 undervisningstimer i norsk med samfunnsfag. Her er det viktig å være klar over at de 800 timene ikke er tidsbegrenset. Det er 800 timer totalt og kan fordeles over flere år. Vi vet at mange innvandrere kun bor kort tid i Storfjord kommune, og gruppen er derfor meget ustabil. Den resterende norskundervisning innvandrere har til gode kan de kreve i den kommunen de kommer til. Gruppen innvandrere varierer mye, alt fra 0 til 5 deltakere, avhengig av hvor mange som får oppholdstillatelse i landet. Omfanget av norsk m/samfunnsfag er så lite at det ikke gir tilstrekkelig økonomi til at kommunen kan drive denne selv med overskudd. Dvs. at kommunen kan risikere å måtte lønne lærere i perioder når det ikke finns elevgrunnlag. Folkeuniversitetet driver allerede flere former for voksenopplæring, alt fra hobbykrus til høyskole studier. De har allerede en administrasjon som kan administrere voksenopplæringen i kommunen. Og har opparbeidet seg et nettverk blant elever og lærere. Opplæringsloven §4A - 5 gjelder også for Folkeuniversitet vedr. krav om kompetanse for undervisningspersonell.

Erfaringer fra Folkeuniversitetet viser at arbeid, og personlige forhold gjør at mange innvandrere benytter seg av norskundervisningen i ulik grad.  Folkeuniversitetet tilbyr en fleksibel ordning, der de har undervisning både på dag og kveldstid, i tillegg til hjemmeundervisning. ( innspill 1) . Dette som kan være vanskelig å få til i kommunal regi. Her bør vel også hensyn til elevene tas med i vurderingen.

·        Kommunen har nylig sagt ja til bosetting av flyktninger, men det er ikke kommet i gang. Nabo kommunene Kåfjord og Lyngen har bosatt enkelt flyktninger og familier i flere år, og har dermed en større og en mer stabil gruppe som ikke vil variere like mye. 

Utdanningsforbudets konklusjon er at planen er mangelfull, og at kommunen fraskriver seg ansvaret for en lovpålagt oppgave til en privat aktør. De krever at planen må skrives på nytt.

Utdanningsforbudets konklusjon kan ikke tas til etterretning, planen er ikke mangelfull. Den har med de sentrale element som kreves av en plan. Kommunen fraskriver seg ikke ansvar for en lovpålagt oppgave, med at de kjøper tjenesten fra Folkeuniversitetet. Folkeuniversitetet plikter også å forholde seg til opplæringsloven på lik linje med kommunen. Etter opplæringsloven §13-5 har kommunen anledning til å overlate gjennomføringa av opplæring til godkjente studieforbund.

Skibotn skole sier i sin uttalelse at planen mangler en handlingsplan.  En handlingsplan vil være naturlig å utarbeide etter at kommunen har tatt stilling til hvilken organisering en velger. Dette er en generell voksenopplæringsplan med henvisninger til lover og forskrifter, plikter og rettigheter. Etablering av voksenopplæringsforum vil være en arena der grunnlaget for en handlingsplan blir utformet. Der både tilbydere  og etterspørrere av voksenopplæring kan møtes, for å tilpasse tilbudet til det beste for brukerne.  Det er beskrevet i planen under  kapitlet Voksenopplæringsforum, at dette forumet årlig skal evaluere voksenopplæringa i kommunen. Dette for å ivareta de variasjoner og svingninger som er innen for området, og spesielt siden grunnlaget for å drive voksenopplæring er i små skala.

Et samarbeid med nabokommunene vil være et mulig tema for voksenopplæringsforumet.

Høringsuttalelser og Rådmannens vurdering følger saken fra Styret for oppvekst og kultur til K-styret.

 

RÅDMANNENS INNSTILLING:

 

1.      Styret for Oppvekst og kultur vedtar / godkjenner fremlagt forslag til voksenopplæringsplan. Planen, med evt. endringer ihht. høringsuttalelser, oversendes  K- styret til godkjenning.

2.      Rådmannen, eller den han bemyndiger, får fullmakt til evt. inngå nye avtaler ihht. den vedtatte voksenopplæringsplan.

3.      Rådmannen tar initiativ til å opprette et voksenopplæringsforum ihht. planen.

 

 

 

 

BEHANDLING I Styret for oppvekst og kultur DEN 08.12.04:

 

Saken utsettes.

 

VEDTAK/INNSTILLING:

 

Saken utsettes.

 

 

 


KOMMUNEDELPLAN FOR IDRETT OG FYSISK AKTIVITET - RULLERING 2005

 

 

Saksbehandler:

Maria Figenschau

Arkiv:

C20 

 

Arkivsaksnr.:

04/01086

Gradering:

 

 

Saksnr.:

Utvalg

Møtedato:

0077/04                  Styret for oppvekst og kultur                  11.01.05

 

 

Vedlegg:            Storfjord skytterlag:            Forside søknad

                                                            Behovsoppgave

Skibotnhallen AS:            Forside søknad

                                   Behovsoppgave

Idrettsrådets uttalelse

 

Ref.:               Kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet 2004 - 2007

 

 

FAKTISKE OPPLYSNINGER:

 

Det stilles krav til at Storfjord kommune årlig prioriterer de innkomne spillemiddelsøknadene før de oversendes til Troms fylkeskommune for endelig behandling. Denne prioriteringa tilsvarer kap. 8.1 Prioritert handlingsprogram for anlegg i Kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet, vedtatt i Storfjord kommunestyre i sak 30/04. Søknadene skal prioriteres i to kategorier: Nærmiljøanlegg og Ordinære anlegg.

 

Søknadene som kom inn i fjor fikk begge tilsagn om spillemidler ved tildelinga for 2004, og de er således ikke aktuelle i forhold til denne prioriteringa. Innen fristens utløp i år var det kommet inn to søknader, begge i kategorien ordinære anlegg:

-         Storfjord skytterlag: Elektroniske skiver, Brenna skytesenter

-         Skibotnhallen as: Innendørs klatrevegg

Vedleggene dokumenterer kostnadsramme og søknadssum, og gir søkernes vurderinger av behovet for disse anleggene. Siden begge anleggene er nevnt i handlingsplanenes kap. 8.2 Uprioritert liste over anleggs- og arealbehov er det i år tilstrekkelig med ei rullering av handlingsprogrammet (jfr. kap. 2.2).

 

Storfjord skytterlag ønsker å bygge elektroniske skiver på sitt anlegg Brenna skytesenter for videreutvikle anlegget sitt og tilbudet til utøverne. Skytterlaget har tidligere hatt flere spillemiddelfinansierte utbygginger på Brenna. Samtlige av disse er ferdigstilte og sluttutbetaling av tilskudd er gjort.

 

Skibotnhallen as ønsker å bygge en innendørs klatrevegg på kortveggen som vender ut mot baneanlegget bak hallen. Skibotnhallen har tidligere fått spillemidler til bygging av hovedanlegget, og seinere til utbygging. Disse prosjektene er ferdigstilte, og sluttutbetaling er foretatt.

 

 

 

 

VURDERING:

 

Felles for begge årets søknader er at de beskriver gode prosjekter som vil komme befolkninga i Storfjord kommune til gode, i tillegg til at anleggene vil bli benytta av utøvere også fra andre steder i regionen. Som nevnt over er begge anleggene tatt med i kommunedelplanens uprioriterte liste over anleggsbehov, som blei revidert i 2003. Det er også relativt kostnadskrevende anlegg for utbyggerne, men søkerne har oppfylt kravene til finansieringsplan.

 

Kapittel 3.3 i kommunedelplanen inneholder Storfjord kommunes målsetting innafor dette området, og må sammen med kap.7 Analyse av behov for aktivitet og anlegg legges til grunn når de innkomne søknadene prioriteres. Idrettsrådets uttalelse fungerer også veiledende.

 

Analysedelen i kommunedelplanen konkluderer med at vi  per i dag har god anleggsdekning innafor de idrettene det har vært vist størst interesse for, og at det er ballidretter, skytesporten og ski som har nytt godt av de fleste anleggene som blei oppført i den aktive utbyggingsperioden fra midten av åttitallet og fram til i dag.

 

Elektroniske skiver vil være en viktig bidragsyter til å bringe skytesporten i Storfjord opp på et enda høyere nivå enn den allerede er i dag, og gjøre Storfjord skytterlag i stand til å arrangere større stevner. Miljøet rundt skytterlaget har vært blant de viktigste bidragsyterne i den samla anleggsutbygginga i de foregående planperiodene, og har vist stor dugnadsinnsats gjennom sitt arbeid. Denne utbygginga vil ikke være like tidkrevende som de tidligere utbyggingene som har vært foretatt, og anlegget kan monteres i løpet relativt kort tid når man får tilsagn om spillemidler. 

 

En klatrevegg i Skibotnhallen vil gi Storfjord et helt nytt anlegg innafor en sport som i dag ikke har innedørs anlegg i regionen. Søknaden er et samarbeid mellom klatremiljøet i Storfjord og Skibotnhallen as, og et slikt anlegg vil bidra til at bruken av Skibotnhallen øker og kapasiteten i hallen utnyttes bedre. Også dette anlegget vil kunne monteres i løpet av relativt kort tid, slik at man unngår en tidkrevende anleggsperiode.

 

Hensynet til allsidighet og gode anlegg for flere idretter bør være tungtveiende i denne planperioden, slik at flere grupper i Storfjord får gode aktivitetstilbud på fritida. Også i Storfjord må vi regne med at den landsdekkende tendensen mot flere inaktive blant barn og unge er gjeldende, og det bør derfor være et mål å aktivisere flest mulig. En klatrevegg skiller seg ut fra det tilbudet vi har i dag, og vil kunne tiltrekke seg grupper som i dag er helt eller delvis inaktive på fritida. Også de lokale ungdomsklubbene, skolene i kommunen og grupper med behov for rehabilitering vil kunne nyte godt av dette tilbudet. Det tilrås derfor at klatrevegg i Skibotnhallen prioriteres først av de innkomne søknadene for 2005.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RÅDMANNENS INNSTILLING:

 

Prioritert handlingsprogram for anlegg 2005

 

Ordinære anlegg:

  1. Innendørs klatrevegg, Skibotnhallen as
  2. Elektroniske skiver, Storfjord skytterlag

 

Søknadene anbefales

 

Nærmiljøanlegg:

Ingen søknader.

 

 


INVESTERINGSTILSKUDD TIL LOKALE OG REGIONALE KULTURBYGG 2005

 

 

Saksbehandler:

Maria Figenschau

Arkiv:

223 

 

Arkivsaksnr.:

04/01149

Gradering:

 

 

Saksnr.:

Utvalg

Møtedato:

0078/04                  Styret for oppvekst og kultur                  11.01.05

 

 

Vedlegg:            Forside søknad FH Otertun

 

FAKTISKE OPPLYSNINGER:

 

Det er i år innkommet kun en søknad om investeringstilskudd til lokale og regionale kulturbygg. Søknaden fra Folkets Hus Otertun gjelder utbedring av et eksisterende anlegg, med scene- og ventilasjonsanlegg. Søknaden er en fornyelse av tidligere søknader, og blei første gang fremma i 1998. Arbeidene er påbegynt.

 

 

VURDERING:

 

Søknaden fra Folkets Hus Otertun er den eneste som er kommet inn i år, og derfor er ingen prioritering i forhold til andre kulturbygg eller forrige prioritering (sak 208/04) nødvendig. Søker har igangsatt arbeidene, og ei eventuell tildeling av spillemidler vil bidra til at man får fortgang i fullføringa av byggeprosjektet.

RÅDMANNENS INNSTILLING:

 

Prioritering av søknader:

 

  1. Folkets Hus Otertun – rehabilitering av huset på Otertun

 

Søknaden anbefales.

 

 


FYLKESKOMMUNALE FRILUFTSMIDLER - PRIORITERING AV SØKNADER

 

 

Saksbehandler:

Maria Figenschau

Arkiv:

C20 

 

Arkivsaksnr.:

04/01154

Gradering:

 

 

Saksnr.:

Utvalg

Møtedato:

0079/04                  Styret for oppvekst og kultur                  11.01.05

 

 

Vedlegg:            Forside søknad Storfjord kommune:            Gang- og sykkelvei Laukadalen

                                                                                    Strandpromenade Skibotn

 

FAKTISKE OPPLYSNINGER:

 

Troms fylkeskommune ved Regional utviklingsetat og Fylkesmannen ved miljøvernavdelingen samarbeider årlig om utlysning av midler til friluftsformål og tilrettelegging av friluftsområder, og fordeling av innkomne søknader. Alle søknader skal gå inn til kommunene som setter opp en prioriteringsliste, og oversender søknadene til fylkesmannen. Frist for innsending er 15. januar hvert år, og de tiltakene det søkes om må være gjennomført i det kalenderåret søknaden gjelder.

 

Det foreligger i år to søknader, begge med Storfjord kommune som søker. Det ene tiltaket omhandler gang- og sykkelvei i Laukadalen, og har en kostnadsramme på 60.000 kroner. Målet med dette tiltaket er å legge bedre til rette for økt bruk av de eksisterende anleggsveiene i Skibotndalen, både med hensyn til allmennheten, turistnæringa, skoler osv.

 

Det andre tiltaket man ønsker å søke friluftsmidler til er strandpromenade Skibotn, med en kostnadsramme på kr. 150.000,-. Målet med tiltaket er  å legge til rette for at bevegelseshemmede skal komme seg ut i naturen med rullestol, rullator eller annen hjelp uten å måtte bevege seg langs trafikkert vei. Stien er planlagt i randsonen av Skibotnutløpet naturreservat, ved Skibotnsenteret, og er en utbedring av eksisterende skogsti. Tiltaket er en del av Storfjord kommunes FYSAK-satsing.

 

Begge søknadene leveres inn med forbehold om de nødvendige tillatelser for bruk av områder fra de berørte parter.

 

 

VURDERING:

 

Årets søknader er begge retta mot bedre tilrettelegging av områder som allerede i dag er i bruk, slik at enda flere mennesker kan få nyte godt av mulighetene. Målet er flere mennesker ut i naturen, og ikke minst flere mennesker fysisk aktivitet. Dette er tiltak som er i tråd med Storfjord kommunes planmål og satsinga på bl.a. FYSAK og Partnerskap for Folkehelse.

 

Begge tiltakene er inkludert i Kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet 2004 – 2007, i kapittel 8.2 Uprioritert liste over anleggs- og arealbehov. Dette er ikke et krav i forhold til søknader om friluftsmidler, men kan ha betydning i forhold til den kommunale prioriteringsrunden.

 

Tilrettelagte turstier for bevegelseshemmede er i tillegg et av tiltakene som er prioritert i kapittel 8.3 Handlingsprogram for aktivitetstiltak, og som et særlig tilretteleggende tiltak er det naturlig å prioritere dette først blant årets søknader. Med beliggenhet i nærheten av omsorgssenter og rehabiliteringssenter vil stien komme mange mennesker til gode. Også folk med barnevogn, stavgjengere og syklister vil nyte godt av et slikt tiltak i nærmiljøet.

 

RÅDMANNENS INNSTILLING:

 

Søknader om friluftsmidler for 2005 gis følgende prioritet:

  1. Strandpromenade Skibotn, Storfjord kommune
  2. Gang- og sykkelvei i Laukadalen, Storfjord kommune

 

Søknadene anbefales.