Denne helga var det Fylkesmøntring for UKM, og 12 ulike innslag representerte de unge kultur-utøverne i Storfjord. Også i år blei ett av innslagene fra Storfjord valgt ut til å representere Troms i Landsmønstringa.

Simon Barman-Jenssens animasjonsfilm "Supersau", som gjorde stor lykke på lokalmøntringa, var en av to filmer fra Troms som gikk videre til Landsmønstringa. Simon er den fjerde som representerer Storfjord i Trondheim. Tidligere har danseren Stine-Mari Karlsen, rapperen Christer Steinvik og danserne Marte Konradsen og Ingrid Moberg blitt plukket ut.

Også de andre innslagene fra Storfjord gjorde det godt på Finnsnes. Samtlige utøvere lot nervene ligge på scenekanten og viste flotte prestasjoner i løpet av de fire forestillingene på Finnsnes. Innslagene fra Storfjord viste både bredde, kvalitet og hadde utstråling, og de unge utøverne har all grunn til å være stole av det de har prestert.

UKM-general Odd-Halvdan Jakobsen benytta også anledninga til å berømme UKM Storfjord, med Storfjord musikk- og kulturskole og rektor Line Sørum-Løkås i spissen, for det arbeidet som er gjort lokalt. Storfjord, med sine 70 deltakere lokalt, hadde uten tvil det største antall deltakere sett i forhold til folketallet.

Du kan lese mer om Fylkesmønstringa her.