Tyske soldater  i Storfjord
Tyske soldater i Storfjord.
Bollmannsveien/Russeveien i Falsnesfjellet ble bygd høsten 1944 av tvangsarbeidere og krigsfanger fra Russland, Jugoslavia og Polen. Anlegget ble ledet av okkupasjonsmakten og veien har fått navn etter anleggslederen Bollmann og fangene som bygde veien.
Bollmannsveien skilt
Bollmannsveien har flere informasjonsskilt langs løypa.
Falsnesfjellet og områdene rundt denne veien var besatt med artilleriregiment 118 og III bataljon av 143. regiment. Fangene som arbeidet på dette anlegget, bodde i fangeleirer i Storfjord. I dag er Bollmannsveien rydda og tilrettelagt med informasjonskilt på flere språk som beretter historien om den nådeløse tilværelsen til krigsfangene og krigens tilstedeværelse i Storfjord.
Bollmanssveien utsikt
Bollmanssveien har en gantastisk utsikt utover Lyngenfjorden.
Stien er svært godt besøkt både av lokalbefolkninga og turister, og fenger særlig interessen til de turistene som reiser rundt i Nord-Norge spesielt på jakt etter spor fra andre verdenskrig. Stien ender på 550 m.o.h. og gir i tillegg en fantastisk naturopplevelse, særlig for dem som velger å gå opp i midnattsolens tid på sommeren. Utsikten over Lyngenfjorden er uten sidestykke. Som en av våre skattesamlere sier det: ”Bollmannsveien er i særklasse.” En annen samler foreslår til og med nytt navn: ”Midnattsolplatået – Lille Nordkapp”. Andre igjen trekker først og fremst fram det historiske elementet : ”Storpolitikk under den 2 verdenskrig, og storpolitikk under den kalde krig.”