UKM sketsj
Foto: Per-Steinar Sommervoll

Kommunen har tross alt ei av landets største mønstringer. Og når vi snakker om landets største, så er det ikke landets største i forhold til folketall. Nei, det er faktisk landets største UAVHENGIG av folketall.Storfjord kommune har i en årrekke hatt svært høy deltakelse på UKM. Omlag 100 deltakere hvert år er unikt for en liten kommune som Storfjord, og faktisk også unikt i landet. I 2011 hadde Storfjord landets nest største lokalmønstring. Bare Trondheim var større. Sånt blir lagt merke til, og i 2012 blei Storfjord kåra til "Årets UKM-kommune 2012".

nettredaksjon skibotn
Deler av nettredaksjonen 2013.
Lokalmønstringa skaper engasjement og glede både hos deltakerne og hos publikum, og er den store snakkisen i Storfjord på etterjulsvinteren. Et stort antall foreldre er medvirkende til at det i det hele tatt er mulig å arrangere ei så stor mønstring. De rigger til lokalene, lager mat til sultne deltakere, står i kiosken og selger billetter. Uten foreldre stopper UKM. Samtidig er det mange ungdomsarrangører i sving. Til sammen 18 ungdommer jobber under hele årets arrangement med sminke, som scenearbeidere, konferansierer og som journalister og fotografer i nettredaksjonen. Det er enda flere enn året før. Den store ungdomsmedvirkninga var uten tvil en av grunnene til at juryen ville kåre Storfjord til UKM-kommune i fjor.

Mediaoppslagene fra mønstringa er alltid store, og er med på å bygge et godt omdømme for Storfjord som en kommune som i en årrekke har prioritert kulturtilbudet til barn og unge høyt.

Vil du få med deg dette? Møt opp i Hatteng flerbrukshall lørdag 16. mars fra klokka 12.00.