Her følger programmet for Kronprinsparets besøk i Storfjord.Programmet blir også trykt i neste Mangfolder.

Kl. 9:30 Kronprinsparet ankommer Storfjord kommune sjøveien med Kongeskipet Norge, og legger til i Skibotn Havn. Møtes av Ordfører m/ følge og folket. Blomsteroverrekkelse ved 2 barn.

Kl. 9:35 Kronprinsparet blir transportert med hest og vogn til Nils- Aslak Valkeapàà sitt hus Làssàgàmmi. Vi håper flest mulig mennesker møter opp langs ruta og ved Làssàgàmmi.

Kl. 9:45 Offisiell åpning av Làssàgammi som samisk kunstnerbolig v/ Kronprinsparet.

Kl. 10:25 Transport av Kronprinsparet med bil til Skibotn Bedehuskapell. Folket forflytter seg til Markedsplassen.

Kl. 10:30 Skibotn Bedehuskapell. De som skal delta, venter inne i kapellet når Kronprinsparet ankommer. Ønsker du å være en av disse, så ta kontakt med Hans Nic. Nilsen tlf.412 61725. Program: Salmesang og bønn , orientering om Skibotn Bedehuskapell og om læstadianismen. Kronprinsparet spaserer deretter til Markedsplassen. Kronprinsparet ønsker spesielt å møte folk.

Kl. 11:05 Markedsplassen: Tale og gaveoverrekkelse ved Ordfører Hanne Braathen. Tale av Kronprinsen. Kunstnerisk innslag ved Kristin Mellem. Kulturskolens barnekor synger sanger på norsk, samisk og finsk. Deretter vandring på markedsplassen der det vil være tradisjonelle markedsboder med utvalgte lokale håndverksprodukter for visning og salg. Kronprinsparet vil samtale med de fremmøtte og også titte på historiske minner, bygninger og bautaer.

Kl. 11:45 Kronprinsparet blir transportert med bil til Skibotnsenteret der det vil være lunsj for inviterte gjester.

Kl. 13:20 Kronprinsparet reiser fra Storfjord. Vi håper flest mulig mennesker har anledning til å samles utenfor Skibotnsenteret for å hilse Kronprinsparet idet de forlater kommunen.

Praktisk informasjon for dagen

Transport: Barnehager og skoler vil bli transportert med busser.

Muligheter for kjøp av mat og drikke:

Markedsplassen - to små kafeer bla. i Rastebyhuset, utsalg av kaker og drikke.
"Troll kafé" ved kaia
Olderelv Camping og Skibotnsenteret
Matvarebutikkene og bensinstasjonene.

Markedsplassen :
Det vil være noen reserverte områder for barnehager, skoler og omsorgsentrene. Dersom du/ dere trenger å sitte må stol medbringes. Markedsbodene er åpne fra kl.09:30 til kl.13:00. Museumsanleggene og smia er åpent for publikum samme tidsrom.

Parkering: ved Turisthotellet og området rundt Samfunnshuset. Bussene må parkere ved Turisthotellet.

Toaletter: på kaiområdet

Vi håper at flest mulig av innbyggerne i kommunen møter opp for å hilse Kronprinsparet når de for første gang besøker vår kommune. Vi oppfordrer videre alle som har folkedrakter, nasjonaldrakter ,bunader, kofter med mer om å ikle seg i disse til folkefest.

Hjertelig velkommen!