Foreningen !les har arrangert ungdommens litteraturpris siden 2007. Hvert år inviteres ungdomsskoleelver på 9. trinn i syv fylker til å være med og kåre årets beste ungdomsbok. Hvert av de syv fylkene stiller med en juryklasse som velger en vinner blant fem nominerte bøker.

Troms er ett av de syv fylkene som kan stille med juryklasse i 2011.
Troms fylkesbibliotek koordinerer tiltaket og har invitert en klasse fra Skibotn skole til å delta. Valg av skole henger sammen med at Troms Fylkesbibliotek  ønsker å videreføre arbeidet med litteraturformidling som er påbegynt inneværende skoleår:  8. klassinger ved Skibotn skole har vært på bibliotekbesøk i Tromsø og fått presentasjon av et utvalg ny ungdomslitteratur i  januar 2010.
 
De samme elevene får  tilbud om forfattermøte med den svenske ungdomsbokforfatteren Ann-Helen Laestadius tirsdag 28. september 2010 og med den norske forfatteren Kristian Kapelrud i april 2011 
 
Lesing av ny ungdomslitteratur som elevene kan skrive om og anmelde pågår hele skoleåret, mens arbeidet med å kåre en vinner har en tidsramme fra januar til mai 2011. Informasjon og tidsplan er skissert nedenfor.
U-prisen. Informasjon om bakgrunn og gjennomføringen: Ungdommens litteraturpris
 
Tidsplan:
1.     Nominasjonsprosessen fra nå og hele høsten 2010.  Lister over årets utgivelser legges ut på nett, informasjon sendes til ungdomsskolene.
2.     En jury bestående av ungdommer og voksne nominerer fem bøker basert på anmeldelsene fra nominasjonsprosessen. De nominerte bøkene er klare i januar 2011.
3.     Juryjklassene får tilsendt leseeksemplar av de nominerte bøkene. Elevene i juryklassene leser bøkene og får besøk av en kritikkerfadder og kårer sin vinner.
4.     Det arrangeres et seminar for lærerne i juryklassene i Oslo.
5.     Mai 2011: To elever og en lærer  fra hver juryklasse reiser til Oslo for å nominere vinnerboka.
6.     Kåring av vinneren under litteraturfestivalen på Lillehammer