Alle deltakerne fra Storfjord har denne helga gjort en strålende innsats under UKM fylkesmøntring på Finnsnes. Filmen "Øyet som ser" av Johanne og Simon Barman-Jenssen gikk videre til landsmønstringa i Trondheim. Vi gratulerer alle deltakerne!
Vil du lese mer om de enkelte innslagene, kan du gå inn på www.ukm.no og klikke deg inn på Troms sine sider. Går du videre inn på program og forestillingene, kan du klikke på navnet til de enkelte innslagene for å lese hva UKM-journalistene har skrevet. Her finner du også en god del bilder.
Kåre Bakken, UKM-kontakt på Skjervøy, har skrevet denne pressemedlinga som går ut i dag:

NORD-TROMS GJØR STORESLEM!

Etter helgens fylkesmønstring i UKM på Finnsnes ble det slått klart fast at kulturen gror godt i Nord-Troms og at regionen besitter både kreativitet og talenter. For det første så er de to største UKM-kommunene i fylket i Nord-Troms. Skjervøy hadde den desidert største mønstringen, både flest sceniske innslag, flest kunstinnslag og flest deltakere, og ble derfor utropt til årets UKM-kommune i Troms. Med like klar margin var Storfjord sin mønstring den nest største. Verdt å merke seg er også Lyngen, som etter lav påmelding og trusler og avlysning, tok samling i bånn, ga svar på tiltale, og ikke bare fikk bevis for at det tenkes kreative tanker i Lyngen også, men de endte opp med hele 2 innslag videre til kunstutstillingen på landsmønstringa.

Nå er det slik at UKM handler ikke om å konkurrere, men å bruke den arenaen som ungdom blir gitt for å vise fram sine kreative og kulturelle evner. Derfor er det uinteressant å bruke tallene til å avgjøre hvem som er størst, men heller se på det faktum at man skaper viktige mestringsarenaer for ungdommen i eget nærområde, man skaper trivsel og gode minner, man gir ungdommene mulighet til å føle aksept for det de er gode til; alle sammen viktige arenaer for at ungdom senere i livet skal komme tilbake til hjemkommunene sine etter endt utdanning.

Årets fylkesmønstring holdt meget høyt nivå på alle plan, kanskje den fylkesmønstringen med det høyeste nivået som undertegnede kan huske å ha vært med på, spesielt høyt nivå var det på årets UKM-utstilling. Nettopp derfor er det at vi som kommunekontakter i Nord-Troms er ekstra stolt over våre egne ungdommer og de prestasjonene de har stått bak.

Juryen for de sceniske innslagene hadde valgt å vie litt ekstra oppmerksom til 4 innslag bestående av deltagere som var for ung til å dra til landsmønstringen og hele 3 av 4 "minitalenter" kom fra Nord-Troms:
August Veseth (13) fra Nordreisa som spilte "Sonate nr. 15 for klaver".
Marlen Stabell Hanssen (11) fra Skjervøy med sangen "What's in it for me".
Show Off; Eivind Lauritzen (11) og Kristina Olsen (17) fra Skjervøy, med swingdansen "Big Time Operator".

Troms fylke sender 8 innslag til landsmønstringen i Trondheim, og hele 5 av disse er fra Nord-Troms:
Filmen "Øyet som ser." av Simon og Johanne B-Jenssen fra Storfjord.
Rockebandet Catch Electric fra Nordreisa med Thor-Martin Aronsen(17), Eirik Jensen(18), Eivind Flatvoll(17) og Anders Elvestad(17) som spilte trance-punk.
Erica Johansen (16) og Kristoffer Mikkelsen (17) fra Skjervøy med den selvlagde sangen "Walking disaster".

Zohreh Jafari (14) fra Lyngen med "Engel"
Tora Solvang (16) fra Lyngen med "My Friend"

Erica Johansen hadde reist hjem etter endt forestilling på lørdag for å feire bursdagen sin hjemme på Skjervøy søndag, og det var et gråtkvalt bursdagsbarn som via telefon, rettelse, via mange telefonsamtaler fikk opplyst de gledelige nyhetene fra alle som gledet seg på hennes vegne. Fra bursdagsbarnet, nå også kjent som landsmønstringsdeltageren, haglet det stadig påstander om at "Det var den beste bursdagsgaven, 'ever'!"

I tillegg hadde UKM-Troms blitt tildelt plass til 2 innslag på "Ung i Norden" som foregår på Færøyene, og her var også det ene innslaget fra Nord-Troms:
Den tredje dag med Kristina Karlstrøm(16), Helene Tryggstrand(15), Åsmund Rassmussen(14), Sigrid Karlstrøm(16), Yvonne-Marie Miniggio(16) og Isabell Viktoria Haug(15) fra Kvænangen, med teaterstykket "Vri på juleevangeliet 2".

Følelsen av at Nord-Troms "gjennomsyrer" fylkesmønstringa forsterkes ved at lydtekniker ved Skjervøy kulturhus, Ivar Solvang, styrer lyden på alle forestillinger i kulturhuset, åpningsforestillinga, "Mix og ballade" og "Dans og teater", og sist men ikke minst juryens time. Som om ikke det var nok, så finner vi også 3 Skjervøyværinger i nettredaksjonen til UKM-Troms, Lone Lunemann Jørgensen, Heidi Mathiassen og Ingvild Odberg.