De nyeste tallene fra Statistisk sentralbyrå viser desverre at folketallet i Storfjord synker. Siden årsskiftet viser statistikken en nedgang på 19 personer fram til 1. april 2006. Det var da registrert 1913 personer med adresse Storfjord.

Dermed er det bare Nordreisa som har en større nedgang i folketallet (målt i antall personer) det siste kvartalet dersom man gjør sammenligninger av kommunene i Nord-Troms. Ingen av disse seks kommunene hadde en oppgang i folketallet i den aktuelle perioden. Tilsammen er antall innbyggere i Nord-Troms-regionen redusert med 95 personer.

Går vi tilbake til Storfjord, viser tallene at det de første fire månedene av året blei født fem barn, mens åtte mennesker døde. Dette gir et fødselsunderskudd som er med på å bidra til nedgangen.

Samtidig flyttet det bare 16 mennesker til kommunen (tre fra utlandet), mens hele 32 mennesker har meldt om utflytting (to til utlandet). Dette gir ei netto utflytting på 16 personer, som sammen med fødselsunderskuddet tilsvarer den største nedgangen i folketall i Storfjord på ei stund.