Ni kommuner meldte straks sin interesse da Troms fylkeskommune i år for første gang inviterte til partnerskap for folkehelse. Blant disse var Storfjord kommune, som sammen med de åtte andre søkerkommunene har fått godkjent sin søknad om å bli fyrtårnkommuner. Dermed kunne Troms fylkeskommune i 2004 dele ut 900.000,- til kommuner i Troms som valgte å inngå et formelt samarbeid med fylkeskommunen om folkehelse. Midlene er gitt fra Sosial- og helsedirektoratet gjennom Fyrtårnsatsningen.

Kommunene som er godkjent som fyrtårnkommuner for folkehelse er: Storfjord, Gratangen, Lavangen, Salangen, Balsfjord, Lyngen, Kåfjord, Målselv og Bardu. Gjennom betingelser nedfelt i samarbeidsavtalen med Troms fylkeskommune har kommunene nå mottatt et beløp pålydende 100.000,-. Midlene blir gitt årlig til fyrtårnkommunene under forutsetning av at Troms fortsatt blir tildelt støtte til arbeidet fra Sosial- og helsedirektoratet gjennom sin status som fyrtårnfylke for folkehelse. Denne statusen ble Troms gitt på bakgrunn av det gode regionale samarbeidet som til nå har vært i fylket, blant annet med Fylkesmannen, høgskolemiljøene, idrettskretsen og flere frivillige organisasjoner. Midlene går i hovedsak til koordinering av det arbeidet som gjøres lokalt. Målsetningen med satsningen er at folkehelsearbeidet skal forandres fra å være kortsiktig og prosjektbasert til å være langsiktig, systematisk og helhetsorientert.

Folkehelsesamarbeidet tilbyr kommunene kvalitetsikrede tiltak innen fysisk aktivitet, ernæring, trygge lokalsamfunn og røykeslutt. I tillegg har kommunene mulighet til å prioritere tiltak lokalt etter behov. Det nye folkehelsepartnerskapet forutsetter at kommunene er inne i FYSAK -programmet (partnerskap om fysisk aktivitet). Storfjord kommune blei tatt opp som FYSAK-kommune i 2004.