I 2004 engasjerte Storfjord og Kåfjord kommuner filmskaper Bård Grape til å lage en kort presentasjonsfilm om våre to kommuner. Filmen blei laga i forbindelse med prosjeket "Vittula i Tornedalen" og er nå mulig å se på web.

Filmen, som heter "Havlandet - en reise", er tatt opp en sommerdag og -natt i juli 2004, og viser mange spektakulære bilder fra lufta, i tillegg til kultur- og folkeliv i området. Musikken til filmen er spesialkomponert av Herborg Rundberg, og skaper en sammen med bildene er helt spesiell stemning.

Filmen blei vist under Den internasjonale filmfestivalen i Tromsø (TIFF) i 2005, som en del av et stort internasjonalt kortfilmprogram. I tillegg er den selvsagt vist i Pajala under Vittula-veckan i 2004, så den har allerede nådd ut til mange mennesker. Nå kan alle som ikke alt har sett filmen oppleve Havlandet på internett! Dette forutsetter at du har bredbånd - kjør først testen på http://www.filmarkivet.no.

Du kan også gå rett til filmen på http://www.filmarkivet.no/v1/(owr0ure1we3iz2ueuqz03l55)/index_portal.aspx?showfilm=56336.

Nettlanseringa er et resultatet av at Norsk Filminstitutt har tatt med filmen "Havlandet, en reise" på en dvd kalt "Norsk Kort 005".