Etter ønske fra Samarbeidsutvalget ved Skibotn skole, er det nedsatt et utvalg som skal utrede musikk- og kulturskolens opptakskriterier. Utvalget består av Lill Kvalberg Berntsen, Bente Pedersen og Tor-Erik Skoglund fra Styret for oppvekst og kultur. Rektor for musikk- og kulturskolen, Line Sørum-Løkås er sekretær.

Det ble tatt utgangspunkt i de regler som musikk- og kulturskolen har brukt ved opptak tidligere. Det ble også sett på og sammenlignet med opptakskriterier og modeller ved andre kulturskoler. Med utgangspunkt i dette kom utvalget fram til følgende forslag til opptakskriterier:

Opptaket blir gjort etter følgende prioriteringer:

1) Elever med særskilte behov
2) Elever som allerede har fått plass og ønsker å fortsette fra året før.
3) Elever i grunnskolealder som står på venteliste fra året før.
4) Elever i grunnskolealder som ikke har stått på venteliste prioriteres i henhold til fordelingsnøkkel, prosentvis, ut fra elevtall på skolene. Dette for å oppnå en bedre distriktsprofil.
5) Instrumentfordelingen må være hensiktsmessig, slik at man lett kan danne ønskede spillegrupper. Tilbudet må være i henhold til eksisterende lærerressurser.
Dette avgjøres av musikk- og kulturskolens ledelse.

Musikkskolen skal informere om opptaksprioriteringer og hvilke instrumenter det er lange ventelister på osv. på sine hjemmesider og i skriftlig informasjon som blir sendt ut i forbindelse med påmelding.

Oppvekst- og kultursjef Aksel Sollie er saksbehandler, og kan kontaktes på tlf. 982 89 090 for å svare på spørsmål.