Kommunestyret har vedtatt å igangsette en frivillig oppryddingsaksjon fram til år 2008. Aksjonen omfatter ikke husholdningsavfall og småting du har i hus og hjem, men større gjenstander som står utendørs og er skjemmende. Dette kan være store og små kjøretøy, anleggsmaskiner, maskindeler, falleferdige bygninger, ulovlige fyllinger og lignende. Hensikten er at avfallseieren selv skal kvitte seg med avfallet på frivillig måte.

Kommunen vil gå aktivt ut og registrere eiendommer der vi mener det er behov for opprydding. Du som har skjemmende materiell og utstyr eller falleferdige bygninger på din eiendom vil sannsynligvis få besøk av kommunen i løpet av sommeren. Hensikten med besøket er å gjøre en felles vurdering av om lagrede gjenstander er verdisak eller skrot som bør fjernes.

Kommunen skal være pådriver i aksjonen og ønsker å inngå frivillige avtaler med grunneiere og maskineiere som har større skrothauger på eiendommene. Kommunen vil også prøve å samordne aksjonen ved å tilrettelegge for f.eks innsamling av gamle kjøretøy.

Det kan oppstå tvil om hensatte kjøretøy og lignende er skrot, eller om det er verdier som eieren ønsker å ta vare på av en eller annen grunn. I slike tilfeller vil eieren bli anmodet om å etablere en skjermet innhegning på eiendommen og lagre gjenstandene på en diskret måte.

Grunneiere/skroteiere som ønsker bistand av kommunen, bes ta kontakt med drift og utvikling snarest. Ta gjerne kontakt pr epost : steinar@storfjord.kommune.no.