Fremdeles er det mange som har liten kunnskap om samene og samisk kultur. Manglende kunnskaper kan føre til fordommer og vrangforestillinger. Du kan nå være med på å informere og inspirere ungdommer i landet til å få mer kunnskap om det samiske samfunnet. Hvis du brenner for dette - da er prosjektet Samiske veivisere noe for deg... Prosjektet Samiske veivisere er et samarbeid mellom Sámi allaskuvla /Samisk høgskole og Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Sámi allaskuvla/Samisk høgskole er faglig og administrativt ansvarlig for prosjektet. Prosjektet har som mål å nå ungdommer i videregående skoler og organisasjoner med informasjon om samisk kultur og samiske samfunnsforhold. Det er avsatt midler til 3 stipender på inntil kr. 150.000,- per år. Veiviserstipendet gis til samiske ungdommer som skal ha informasjonsarbeidet som sitt hovedansvarsfelt i inntil 1år.

Vi ønsker å rekruttere veivisere fra nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk område. Det kreves god kompetanse i samisk kultur, språk og samfunnsspørsmål. Videre vil egenskaper som engasjement, fortellerevne og kreativitet bli vektlagt. Du bør være ferdig med videregående skole, og ikke være eldre enn 25 år. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. Veiviserne må gjennomgå et kompetansegivende kurs "Formidling av samisk kultur og samfunn", 15 sp, ved Sámi allaskuvla/Samisk høgskole i august/september. Søkerne må være forberedt på høy reisevirksomhet. Reise og opphold dekkes av prosjektet.

Du kan lese mer om hva veiviserne gjør på www.samiskeveivisere.no

Om du har spørsmål kan du kontakte Samisk høgskole ved prosjektleder Sissel Ann Mikkelsen, tlf. 78 48 77 28 eller studiesjef Marit Kirsten Sara, tlf. 78 48 77 18. Søknadsfrist er 9. juni 2006. Søknader med CV sendes til: postmottak@samiskhs.no . Merk mailen: "Samiske veivisere"