Den første halvdelen av smikurset er nå godt i gang, og deltakerne får praktisk trening under kyndig veiledning av kursleder Trygve Seppola. På pensumlista denne helga står ulikt verktøy til bruk under det videre arbeidet i smia.

Smikurset er å regne som åpninga av smia som står på Markedsplassen på Skibotn. Denne er eid av Storfjord kommune, og blei oppført for de midlene kommunen fikk av Norge2000 til oppbygging av tusenårsstedet. Det gjenstår fremdeles noe arbeid og endel utstyr før smia kan regnes som fullt utstyrt, men den er altså fullt klar til å tas i bruk for nye og gamle smeder.

Deltakerne gis verdifull innsikt i gammel smikultur og ulike grunnleggende teknikker, og vil i neste kursdel få anledning til å prøve seg på mer avanserte teknikker. Av plasshensyn er det ikke rom for mer enn tre-fire deltakere på kurset, men interessen som har vært vist for dette kurset tilsier at Kulturkontoret, Nord-Troms museum og Trygve Seppola må vurdere en ny runde seinere på høsten. Interesserte kan melde seg til Kulturkontoret allerede nå, på tlf. 982 89 091 eller e-post maria@storfjord.kommune.no.