SOMMERHILSEN FRA ORDFØREREN

Den nordnorske sommeren er kommet.

Det har skjedd mye i Storfjord siden sist jeg skrev på denne siden.

En av de siste nyhetene er at Storfjord kommune sammen med Lyngen og Kåfjord overtok Årøyholmen fra Forsvaret. Denne offisielle overtagelse skjedde 1. juli. Øya er nå tilbake til folkets eierskap og forhåpentligvis til stor glede. Det er historisk at Storfjord kommune har en del av en øy i Lyngenfjorden (øyeier).

Det er en positiv ånd og optimisme blandt folk i alle deler av kommunen. Det skjer ting og det er lyse utsikter til flere arbeidsplasser med mer. Kommunestyret har i vår behandlet saker som viser dette. Jeg skal nevne noen her;
- utrede innføring av flerspråklighet, samisk og finsk i tillegg til norsk. Det er nedsatt en styrings gruppe til dette prosjektet.
- utrede Nordkalotthuset i Skibotn. Det er ennå ikke bestemt hvilke funksjoner som dette huset skal ha, men noen forslag er, turistinformasjon, nordkalottbibliotek, slektsforskningsbank, multikulturelt aktivitetssenter, samarbeid med Lassagammi, salg av brukskunst, næringshage og kafe..
- Forprosjekt kystsoneplan sammen med Kåfjord og Lyngen.
- Utvidelse av kommunehuset også med folkebibliotek og studiesenter ( oppstart høsten 2006)
- NAV - kontoret skal være på Oteren sammen med dagen sosialkontor. (tidligere aetat og trygdekontor).
- Kommuneplan med arealplan skal rulleres. Dette arbeidet har pågått en tid og jeg håper at kommunestyret kan vedta denne høsten 2006.
- Opprydningsaksjon i Storfjord. Alt skrot og søppel skal bort !
- Bevilget mer penger til bredbåndutbygginga, slik at østre og vestre siden av Storfjord kan få dette utbygd. Dessverre så bevilget ikke et flertall i kommunestyret det som trengs for å kunne gjøre hele denne utbygginga mulig. Men vi skal bygge så langt vi har penger til.
- I sommer skal Brennaveien få fast dekke.
- I forbindelse med høring av ambulanseplan, uttalte Storfjord kommune sammen med Balsfjord at vi ønsket at ambulansen skulle være stasjonert på Hatteng/ Oteren. Men vi fikk ikke gjennomslag for vårt syn.

Vi har hatt flere møter med Statens Vegvesen og tatt opp blant annet gang/ sykkelvei på Oteren. Også om å søke dispensasjon for 60 tonns vogntog ned Skibotndalen.

Dette er bare litt av hva vi jobber med. Det er spennende og motiverende og se alle de mulighetene som vi har i kommunen.
Vi trenger fortgang i å få flere ferdigstilte boligtomter i alle deler av kommunen. Mange ønsker å etablere seg. Dette er positivt og vi ønsker mange nye storfjordinger.

Med dette vil jeg få ønske dere alle en riktig god sommer !

Hilsen
Hanne Braathen
Ordfører