Smikurs
Smikurs på tusenårsstedet.

Gjenstandene er utlånt av Asle Seppola og viser verktøy og annet utstyr brukt av hans far Mathias, bestefar Jakob og oldefar Isak. Isak Larsson Seppälä var en av flere smikyndige som innvandra til Storfjord i løpet av siste halvdel av 1800-tallet. 

Det er Nord-Troms museum som har satt opp utstillinga. Ønsker du å besøke smia så ta kontakt med museet (www.ntrm.no eller storfjord@ntrm.no). Monteret utstillinga står i er anskaffet ved hjelp av en pengegave fra familien Seppola, og Storfjord kommune som hovedansvarlig for smia ønsker å rette en takk til familien for at de på denne måten har gjort utstillinga mulig. Nå har flere mulighet til å bli kjent med dette gamle håndverket.

Smikurs2
Trygve Seppola lærer bort smiteknikk.
Trygve Seppola og broren Helge Seppola var ildsjeler bak det meste av arbeidet på tusenårsstedet, og har gjort mye av klargjøringa før smia blei tatt i bruk for noen år siden. Blant annet er belgen til essa laga av Trygve. Den er en kopi av belgen som Isak hadde i smia si i Skibotn. For noen år siden arrangerte Storfjord kommune kurs i smiteknikk i smia. Her var Trygve Seppola intruktør, og lærte bort de grunnleggende teknikkene til deltakerne. Nord-Troms museum arrangerte tilsvarende kurs i sommer.