Breibånd:
I Storfjord har det skjedd mange viktige ting allerede i år. En av de som jeg synes er veldig viktig er at vi har fått breibånd. Det er foreløpig noen som prøver dette ut, men snart er det tilgjengelig for alle som ønsker det og er tilknytta et kabellag.
Vårt mål er å få breibånd ut til alle deler av Storfjord. Det er allerede en bedrift som har etablert seg i kommunen fordi vi har breibåndtilknytting. Jeg håper at vi kan få mange flere bedrifter og arbeidsplasser til kommunen som et resultat på breibåndsatsingen.

Samisk / kvensk:
Det var et flott arrangement på samenes nasjonaldag 6. februar på Otertun. Det var første offisielle arrangement på denne dagen i Storfjord og jeg håper dette kan bli en tradisjon.
Vi vil også ta opp i politiske fora om samisk opplæring utenfor forvaltningsområdet for samisk språk. Hva vil dette innebære for oss i Storfjord hvis vi ønsker dette ? og ønsker vi dette i Storfjord ?
Jeg tror det er viktig å få informasjon om dette og diskutere om dette kan være positivt for oss som bor her.
Vil dette gi oss lettere tilgang på flere kvalifiserte lærere i samisk og finsk ? Vil dette gi kommunen bedre øknomiske vilkår til å vidreutvikle vårt historie og kultur?.

Møte med Statens vegvesen:
Vi hadde møte med statens vegvesen idag (10/2). Det var et positivt møte. Det er store muligheter for mer vedlikehold på Signaldalsvegen og oppgradering til en god grusveg fra Bårbakken til Signalnes. Fast dekke på denne vegen må vi vente med.
Vi håper også at vi kan få "litt" gang og sykkelveg på Oteren. Vi ønsker veldig sterkt at dette må prioriteres, men fordi E6/ E8 en gang i fremtiden skal legges om ser Vegvesenet på dette på en annen måte enn kommunen. Men det finnes en liten mulighet for en kortere strekning ( enn de 3 km som vi ønsker).
Det fortsetter vi å jobbe med.

Ungdom:
Jeg var med på evalueringa av UNIT,(ungdom nord i troms) denne uka. Det er et flott prosjekt som jeg håper kan vidreføres. Det at ungdom fra de 6 nord-Troms kommunene møtes gjør noe med ungdommenes identitet og tilhørighet til regionen.
Det kom fram at de har hatt stort utbytte av dette prosjektet og vi vil isammen jobbe for å få til noe i framtida.
I helga 12- 13 februar, arrangeres det UKM på Otertun. Jeg er stolt over de flotte ungdommene vi har i Storfjord og all kreativitet som vises fram

Ha fortsatt en god vinter !

Hanne Braathen