norddalen1

Startpunkt

For å komme fram til startpunktet må du kjøre opp Kitdalen, langs den veien som tar av fra Hatteng på østsida av elva. Følg denne veien til like før den går over elva ved brua øverst i dalen. Her fortsetter en skogsvei inn mot Norddalen og Midterdalen. NB! Det er ikke tillatt å kjøre på skogsbilveien uten spesiell tillatelse (motorferdsel i utmark), men ferdsel med sykkel og til fots er tillatt. Følg skogsbilveien til den passerer ei bru med tredekke, og passerer noen hytter. Her er et veiskille mellom Norddalen og Midterdalen som er merka med retningspiler som viser riktig vei.

norddalen2

Løype

Løypa er ganske nøyaktig 7 kilometer lang fra krysset mellom Norddalen og Midterdalen og til trimpostkassa. Det er slak stigning nesten helt fram til kassa (ca 750 m.o.h.) men løypa er ikke spesielt krevende. Dersom du går i et relativt rolig turtempo tar turen omlag 2 timer. Løypa følger en skogsbilvei som det er lett å finne fram langs stort sett hele veien. Når du har gått ca 6 kilometer kommer du til ei gammel trebru du skal passere. Herfra ser du to små vann og ei hytte. Ved en liten varde like etter brua skal du ta av fra veien, og følge tett langs vannene på den sida hytta ligger. Ved enden vil du se flere rester av tyske brakker opp langs ryggen som ligger rett forut. Trimpostkassa er festa på den øverste brakka. Det er satt opp små varder som leder deg på rett vei. På seinsommeren er det mulig å gå tørrskodd hele veien med joggesko, men i vårløysinga kan det være en del vann og litt sny flere steder.

norddalen3

Tips

Mange større og mindre fosser og et flott terreng gjør i seg sjøl turen til en fin tur. For den som er interessert i 2. verdenskrig og krigshistorie er området der trimpostkassa er plassert i seg sjøl interessant, med mange rester etter tysk aktivitet. Også nyere tids militæraktivitet er tydelig tilstede i Norddalen.

Norddalen kart
GPS-koordinater (desimalgrader): N: 69,2225 - Ø: 20,2580