Vedtekter Storfjord kulturskole:

§ 1. EIER

 

Storfjord kulturskole eies og drives av Storfjord kommune.

§ 2. FORANKRING

 

Stortinget har i ved lov av 19.06.97 vedtatt at alle kommuner skal ha en musikk- og kulturskole jf. opplæringsloven § 13-6. Musikk- og kulturskoletilbod:

 

”Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet ellers. For krav om politiattest gjeld reglane i § 10-9.”

§ 3. FORMÅL

 

Å gi barn og unge i Storfjord muligheter for planmessig musikk- og kulturopplæring, stimulere til aktiv og kreativ utfoldelse og bidra til et rikere kulturmiljø i hjem, skole og samfunn.

Kulturskolen skal være et resurssenter for kunst og kultur i kommunen, og skal samarbeide med skoleverket, barnehager og det lokale kulturlivet. Undervisningen skal - så langt det lar seg gjøre - være desentralisert.

§ 4. FORVALTNING AV KULTURSKOLEN

 

  • Politisk fagutvalg er det utvalget som kommunestyret til enhver til bestemmer.
  • Skolen bør ha et foreldreutvalg bestående av minimum en foresatt fra hver skolekrets.
  • Foreldremøter avholdes hver høst innen 01.11.
  • Kulturskolen skal ha seks planleggingsdager hvert skoleår.

§ 5. ORGANISERING AV UNDERVISNINGEN

 

  • Undervisningen følger skoleåret med hensyn til ferier og fridager. Ved ulik skolerute ved skolene følges skoleruta som benyttes av flertallet av elevene.

 

  • Undervisningen skal som hovedregel skje i skole – og SFO - tiden til kommunens to skoler, etter en rulleringsplan. Undervisning i større grupper, som band, teater og kor, skal primært skje etter skoletid. Foresatte må søke om permisjon fra timer i grunnskolen for sitt barn for å ta kulturskoleundervisning i skoletida. Dette gjøres samtidig som foresatte bekrefter at de takker ja til undervisningstilbudet. Unntaksvis kan foresatte sende begrunnet søknad om å få timen utenom skoletid, eller på et fast tidspunkt der det ikke rammer uheldig, i samråd med klasselærer og foresatte.

 

  • Kulturskoleundervisningen skal hovedsakelig foregå i kommunens to musikkbinger som er lokalisert ved Hatteng og Skibotn skole. Kulturskolerektor har ansvaret for bruk og organisering av aktivitetene i musikkbingene og for musikkutstyret. Utleie og utlån av musikkbingene med utstyr skjer etter egne regler.

§ 6. OPPTAK OG KRITERIER FOR OPPTAK

 

  • Hovedopptak kunngjøres med oppslag på skoler, og via kommunens hjemmeside, med søknadsfrist 1. mai. Hovedopptaket skal være ferdig behandlet innen 20. juni. Søknader sendes elektronisk eller skriftlig til Storfjord kommune.
  • Prioritering av søkere foretas etter følgende retningslinjer:

      (vedtak i styret for oppvekst og kultur sak 0015 / 05)
 

  • Elever med særskilte behov
  • Elever som allerede har fått plass og ønsker å fortsette fra året før.
  • Elever i grunnskolealder som står på venteliste fra året før.
  • Elever i grunnskolealder som ikke har stått på venteliste prioriteres i henhold til fordelingsnøkkel, prosentvis, ut fra elevtall på skolene. Dette for å oppnå en bedre distriktsprofil.
  • Instrumentfordelingen må være hensiktsmessig, slik at man lett kan danne ønskede spillegrupper. Tilbudet må være i henhold til eksisterende lærerressurser. Dette avgjøres av musikk- og kulturskolens ledelse.

 

  • Rektor er ansvarlig for saksbehandlingen i forbindelse med opptak.

 

  • Elever som har søkt om plass i kulturskolen får skriftlig beskjed innen 20. juni. Svar på om eleven takker ja eller nei til skoleplass må skje skriftlig, og innen gitt svarfrist. Elever som ikke har fått plass settes på venteliste, og blir tilskrevet så snart det blir ledig plass.

 

  • Semesterstart på høsten er i uke 35. Semesteravslutning er i uke 24.

 

  • Elever som har fått plass beholder denne til den sies opp. Utmelding må skje skriftlig eller elektronisk innen 1. desember for vårsemesteret og innen 1. mai for høstsemesteret. Dersom skriftlig oppsigelse ikke er levert innen fristen vil det måtte betales elevavgift for semesteret.  Elever som ønsker å bytte fra et tilbud til et annet melder seg ut på vanlig måte og søker samtidig plass på nytt tilbud.

§ 7. FINANSIERING AV SKOLEN

 

Skolens drift finansieres med kommunale midler, og foreldrebetaling.

§ 8. FORELDREBETALING

 

  • Kommunestyret fastsetter satser for foreldrebetaling.
  • For barnekor og teater er prisen 50% av full pris.
  • Det gis søskenmoderasjon etter følgende satser:

 

Antall søsken

% av full kontingent

1 elev

100 %

2 elever

150 %

3 elever

175 %

4 eller flere elever

200 %

 

Hvis elever er med på flere aktiviteter, kan de være "søsken med seg selv", og få samme moderasjon. Dette gjelder tilbud det ikke er venteliste på.

 

  • Foreldrebetalingen deles opp i to like avdrag. En for høstsemesteret og en for vårsemesteret. Regning for foreldrebetaling sendes fra kommunen.

 

  • Foreldrebetalingen skal dekke minst 34 undervisningstimer pr. skoleår. Om antallet undervisningstimer på et år blir mindre enn 34 timer, som følge av lærers fravær, gis rett til refusjon av deler av foreldrebetalingen.

 

  • Stort bortfall av timer som følge av langvarig sykdom hos elev, kan gi rett til reduksjon på foreldrebetaling etter søknad.

 

  • Bortfall av timer ved elevs fravær gir ellers ikke rett til avkortet foreldrebetaling.

 

§ 9 UNDERVISNINGSTID

 

  1. Minste ukentlige undervisningstid er satt til 20 minutter pr. elev.

 

  1. I gruppeundervisning blir tiden fordelt slik:
    • 2 elever – minimum 30 min.
    • 3 elever – minimum 40 min.
    • 4 elever – minimum 50 min.
    • 5 elever eller flere – minimum 60 min.

 

  1. Hver lærer plikter å organisere undervisningen til det beste for elevene og se til at alle får mulighet til både å få opplæring individuelt og til å utvikle samspillferdigheter.

 

  1. Læreren plikter å redegjøre skriftlig for organiseringen av undervisningstimene til elevenes foresatte og til kulturskolens rektor.

 

  1. Eventuelle spørsmål vedr. undervisningen bes rettet tjenestevei, dvs. til rektor.

§ 10. UTLEIE AV MUSIKKBINGENE MED UTSTYR

 

  1. Alle som er bosatt i Storfjord kommune og som ønsker å drive med musikk, skal i utgangspunktet ha mulighet til å leie/låne musikkbingene etter gitte kriterier.

 

  1. Storfjord kulturskole har første prioritet til bruk av bingene og det utstyret som er i disse, til undervisning, kursvirksomhet, øving og konserter.

 

  1. Andre enkeltpersoner og grupper kan, dersom bingene ikke er i bruk av kulturskolen, skrive seg på liste for ønsket øvingstid.

 

  1. Det skal være EN ansvarlig person over 18 år som står som leier av bingene, også ved utleie til grupper. Den som er ansvarsperson kan stilles økonomisk ansvarlig dersom bingene eller utstyr i disse blir skadd eller noe blir fjernet.

 

  1. Bruk og ansvar vil bli detaljert beskrevet i utleieavtalen. Kulturskolerektor er ansvarlig for avtaler mellom leier og Storfjord kommune.

 

§ 11. RETNINGSLINJER FOR ELEVER I KULTURSKOLEN

  

  1. Elevene plikter å møte presis og forberedt til undervisningstimene. Sykdom og annen tvingende grunn til fravær skal varsles til elevens lærer på forhånd. Elever kan ikke få timer de ikke har møtt opp til tilbake.

 

  1. Dersom et av kulturskolens instrumenter/utstyr blir påført skade, rapporteres dette straks til kulturskolerektor. Dersom skaden skyldes skjødesløs behandling må eleven selv betale reparasjon. Kulturskolerektor avgjør dette.

 

  1. Ved gjentatte fravær uten melding, ved manglende interesse eller av disiplinære grunner, kan kulturskolen utelukke elever fra undervisningen.

 

§ 12. ENDRING AV VEDTEKTENE

 

Endring av vedtektene må vedtas av kommunestyret etter å ha vært behandlet i det til enhver tid gjeldende fagutvalg.