Steindalshytta_Steindalsbreen1
steindalsbreen

Startpunkt

Det er god plass til parkering ved Akselstua. Avkjørselen til denne finner du langs fylkesveien, rett nord for Steindalselva, gjennom bebyggelsen.

Steindalshytta_Steindalsbreen2

Løype

Løypa begynner ved Akselstua, og starter med noe stigning før den flater ut den siste biten fram til Steindalshytta. Turen hit tar ca. 1 time. Postkassa er satt opp i nærheten av brua over elva. Etappen opp mot Steindalsbreen går i forholdsvis flatt terreng fram til moreneryggen, der det er relativt bratte stigninger før stien flater ut igjen. Turen fra hytta og opp mot breen tar 30 minutter – 1 time avhengig av fysisk form. Postkassa ligger langs stien, om lag 30 meter fra brekanten (per sommer 2006). Det anbefales ikke å bevege seg opp på breen dersom man ikke har erfaring med dette fra før.

Tips

Det er satt opp informasjonsskilt langs hele løypa, både om flora og fauna i området, og om lokale stedsnavn. I tillegg kan du følge breens tilbaketrekning år for år ved hjelp av skilt satt opp av en lokal ildsjel. Floraen i det øverste området mot breen er også verdt en nærmere titt. Den representerer de såkalte pionerartene, den typen planter som først etablerer seg i områder som har blitt sny- og isfrie. Ta med deg fjellfloraen!

Steindalen_400x266