Personlige økonomiske fordeler

Inntektsfradrag
Alle i Finnmark og Nord-Troms som betaler skatt får automatisk et inntektsfradrag i alminnelig inntekt på kr 15000,-/ 30000,- i henholdsvis skatteklasse I og II.

Lavere fellesskatt
Fellesskatten til Skattefordelingsfondet beregnes av en sats som er 3,5% lavere enn for landet for øvrig.

Lavere toppskatt
Innbyggerne i Finnmark og Nord-Troms har 9,5% toppskatt på personinntekter mellom kr 340700,- og 872000,-, mens den for resten av landet er på 13,5%.

Fritak for el-avgift på forbruk
Fritaket utgjør 9,5 øre/kWh, og kommer i tillegg til at hele Nord-Norge er fritatt for merverdiavgift på elektrisk kraft.

Bedre betingelser i Husbanken
Husbanklånet kan økes med inntil kr 100000,- pr. bolig utover de satsene som ellers gjelder. I tillegg kan husstander i Finnmark og Nord-Troms få lån til utbedring og vedlikehold uten behovsprøving når boligen er minst 10 år.

Nedskriving av studielån
Alle som bor og arbeider i Finnmark og Nord-Troms kan få en årlig skattefri nedskriving av studielånet på inntil 10% av det opprinnelige lånebeløpet, med maksimal nedskriving pr. år på kr 25000,-. Dette innebærer at en person som f.eks. har kr 270000,- i studielån og kan dokumentere 12 måneders opphold og arbeid i regionen kan få kr 25 000,- i nedskriving.

Bedriftsøkonomiske fordeler

Ingen arbeidsgiveravgift
Det er fritak for arbeidsgiveravgift for alle ansatte som skatter til en kommune i Finnmark og Nord-Troms. I dag har resten av landet 14,1% arbeidsgiveravgift.

Fritak for el-avgift på forbruk
Industribedrifter i Finnmark og Nord-Troms er fritatt fra å betale forbruksavgiften på 9,3 øre/kWh.

Bedre betingelser hos Innovasjon Norge
Innovasjon Norge gir mer tilskudd til bedriftsutvikling og fysiske investeringer i Finnmark og Nord-Troms enn i resten av landet.

Det tas forbehold om forandringer/oppdateringer som kan være skjedd i virkemiddelsonen som ikke Storfjord kommune har fått opplysninger om i det siste.