Nordområdesatsing

Torsdag 12. mars 09 la Regjeringen fram et nytt dokument om Nordområdesatsing. Fem ministere var tilstedet i Tromsø, med Statsministeren i spissen. Nye felt som skal satses på er; 1) Klima og miljø 2) overvåkning, beredskap og sjøsikkerhet 3) Næringsutvikling til havs 4) Landbasert næringsutvikling 5) Infrastruktur 6) suverenitetshevdelse og samarbeid 7) urfolk Statsministeren uttalte; at det må satses mer på fornybar energi og oppdrett av torsk. Det er to områder som kan bety mye for Storfjord kommune. Samferdselsminister Liv Signe Naversete uttalte; at Regjeringa vil stimulere til mer vekst ved å styrke samferdselsbudsjettet betraktelig. Det er viktig med god infrastruktur ” nord- sør” for å binde landet i sammen. Men også infrastruktur ”øst- vest” må det satses mer på for å styrke samhandel og samarbeid med våre naboland.

NTP (nasjonal transport plan)

Fredag 13.mars ble NTP lagt fram. Den forteller om satsingene fra 2010- 2019. Storfjord kommune fikk veldig god uttelling. 1) E-8 fra Riksgrensen til Skibotn skal rustes opp. De bratteste bakkene, de smaleste veistrekningene skal utbedres. 2) Krysset E6- E8 på Skibotn skal omlegges. 3) Vegstrekningen Hatteng - Nordkjosbotn skal opprustes og legges om i 2014- 2019. Dette vil ha veldig mye å si for tettstedet Oteren som jeg har jobbet iherdig med. 4) Skredsikring av E6 på Nordnes 2014- 2019.
Irene, Erik og Hanne
Irene Lange Nordahl, Erik Lahnstein og Hanne Braathen.

Jernbane

Jeg har hatt møte med samferdselssekretær Erik Lahnstein om Ishavsbanen, dette var et veldig positivt møte. Samferdselsdepartementet ser at det er store muligheter for en jernbaneutbygging når det skal fraktes store mengder gods. I nasjonal transportplan er det lagt inn at en slik utredning. Ellers jobber jeg mye med prosjektet Ishavsbanen. Dette er et spennende og utfordrende prosjekt som vil gi store og nye muligheter for Storfjord kommune. Når Ishavsbanen realiseres vil Skibotn og Storfjord kommune bli satt på ”verdenskartet”
Med vennlig hilsen Hanne Braathen Ordfører