barn på tur
Dette er en fin tur for de minste. Foto: Maria Figenschau.

Startpunkt

Kjør opp til boligfeltet i Oterbakken, og ta av på veien mot Stornes (følg skiltet). Parkér på egnet sted i nærheten av boligfeltet, og følg Stornesveien til du finner startskiltet for løypene.

fallstokkbakken
Kassa på toppen av Fallstokkbakken. Foto: Steinar Dalheim Eriksen.

Løype

De to trimpostkassene langs denne løypa er lett tilgjengelige, og er et godt utgangspunkt for en familietur med små barn. Postkassene finner du på Oterbakken (post 8) og i Fallstokkbakken (post 9). Turen er ca. 1 km lang, men kan også fungere som utgangspunkt for turen opp på nordryggen av Oteraksla. Det er ingen sidespor det er mulig å gå feil på langs denne løypa.

anteksteinen
Anteksteinen er et minne fra 2. verdenskrig. Foto: Maria Figenschau.

Tips

Antek-steinen ligger ute på bakken i nærheten av den første postkassa du kommer til (kanskje du må lete litt). Her er det rissa inn navn, dato, en støvel og andre symboler. Innrissinga antas å være gjort av en mann med navn Antek som var i Storfjord i forbindelse med krigen. I tillegg er det fint fugleperspektiv over Oteren sentrum og omlandet rundt som gir deg god oversikt over bebyggelsen og naturen i området. Selv om løypa er kort, kan den også fungere som utgangspunkt for turen opp på nordryggen av Oteraksla.

GPS-koordinater og kart

GPS-koordinater (kommer)