gerd og sigve
Fornøyd med den nye benken.

Ungdomsrådet har satt i gang et prosjekt de kaller PARK, og ønsker å jobbe fram fine parkområder i bygdesentrene i kommunen slik at innbyggere og turister har fine møteplasser. Foreløpig består tilbudet av noen benker utenfor de lokale butikkene, men ungdomsrådet har større vyer.

- Vi har brukt Furuflaten og Nord-Sverige som eksempel. På Furuflaten har bygdefolket i fellesskap lagd en park hvor de kan møtes og prate for spille petanq, og i Nord-Sverige er det hver sommer satt ut pene blomster i gatene, skrev leder Vebjørn Karvonen i ei melding til pressen tidligere i sommer.

trist syn
Et trist syn.

Ekstra synd var det da at noen nettopp hadde ødelagt benken i den lille parken mellom Coop Hatteng og rådhuset. Igjen lå en plankehaug, ei velta søppelbøtte og et område fullt av søppel. I tillegg bærer dissestativet preg av tidens tann. Ikke spesielt trivelig, med andre ord.

Nå er imidlertid ting i ferd med å skje: Coop Hatteng har kjøpt ny benk og ungdomsrådet har rydda søppel. I tillegg har driftsetaten, som synes initiativet fra ungdomsrådet er positivt, lovet å rette opp dissa og klippe plenen.

- Nå er det viktig at alle tar godt vare på benken og dissene, og kaster søpla der den skal være, oppfordrer Gerd-Wenche og Sigve.

ungdomsrådet på parkbenk
Storfjord ungdomsråd, f.v. Sigve, Amalie, Malene, Vebjørn og Anne Marte.

Ungdomsrådet har allerede meldt inn områder de mener passer godt til parkområder til kommuneplanens arealdel.

- Vi oppfordrer lag og foreninger, bedrifter og kommunen til å gå sammen med Ungdommsrådet om å realisere et slikt prosjekt. Fellesskapet blir nemlig helt nødvendig, dersom vi skal få til noe slikt, sier leder Vebjørn Karvonen.