Pressemelding

Årets store happening i Skibotnhallen helga 23. - 25. september 2005
Storfjord og Kåfjord kommuner i samarbeid med Tornedalsrådet arrangerer Ungdomsting for alle 14 kommunene som er medlemmer i Rådet. Arrangementet starter opp fredag den 23.09 i Skibotnhallen og avsluttes søndag den 25.09 etter lunsj. Det er totalt påmeldt 209 ungdommer som kommer fra Haparanda i sør til Nordreisa i nord. Med ledere vil ca 230 personer delta på Tinget. Overnatting skjer på Skibotn skole.

I løpet av helga vil det foregå forskjellige aktiviteter, til sammen 11 work-shop skal avholdes; kanopadling, fjellklatring, brevandring, teater, dans, fjordfiske, fotball, innebandy, basseng, sirkus og kampsport.
Instruktørene til de forskjellige work-shopene kommer fra Norge og Finland. På fredagskvelden vil det være discotek med innleid DJ for anledningen.

På lørdagskvelden vil det rocke med musikk fra 7 ungdomsband fra Tornedalskommune i Sverige, Finland og Norge.

Ungdomsrådene fra hver kommune møtes hver dag til diskusjoner og drøftinger om saker som berører ungdom på Nordkalotten.

Ungdomstinget 2005 er finansiert med midler fra EU, Interreg midler fra Troms fylkeskommune, Nordkalottrådet, samt egenandel fra alle kommunene som deltar på Tinget.