Noe av det viktigste i 1930 som nå i 2005 var å sikre inntekter til drift av Storfjord kommune. I møte 12. desember 1929 blei kommunen delt inn i 9 ligningskretser, og ei ligningsnemnd med en representant fra hver krets blei valgt. Man fattet i tillegg følgende vedtak:

"Skatteytere med inntekt av kr. 400 og derover plikter aa levere selvangivelse til ligningsnemden"

Til å administrere dette måtte man ansette en herredskasserer. Først avgjorde man hvor denne skulle ha sitt arbeidssted:

"Da Kvesmenes paa grund av lokale forhold maa anses aa være det mest sentrale strøk i den nye Storfjord kommune, finner man at den ansettendes herredskasserer bør ha sitt kontor paa eller i nærheten av Kvesmenes."

Det blei også vedtatt hvilke ansettelsesvilkår som skulle gjelde for denne stillinga:

1. 3 - tre - maaneders gjensidig opsigelse.
2. Tilpliktes aa overta utpantning for herredsskatt om formannskapet saa bestemmer, og efter godtgjørelse som fastsettes av dette.
3. Tilpliktes rundreise i kommunen saa ofte dette anses nødvendig.
4. Kassereren stiller garantipolise stor kr. 5.000,-.
5. Kassererens lønn fastsettes til kr. 500 pr. aar, samt 3 - tre - % av innkasserte skatter.
6. Kassereren gjøres ansvarlig for skattetap, hvis tapet kan påvises å være begrunnet i forsømmelse fra hans side.
7. Kassereren maa finne sig i aa yte sekretærarbeide for formannskapet, skolestyret og fattigstyret, hvis formannskapet finner dette paakrevet.
8. Han maa selv holde sit kontor med lys og brensel, hvorimot kommunen anskaffer de nødvendige protokoller, da saaledes blir kommunens eiendom.

Det kom inn til sammen tre søknader til denne stillinga, og 15. mai 1930 blei Rolf Løkstad Eggen ansatt som herredskasserer. Fra før fungerte Løkstad i stillinga som sekretær for ligningsnemda. Denne stillinga blei også utlyst som en følge av kommunedelinga, og hadde en årlig godtgjøring på kr. 125,-. Rolf Løkstad var på det tidspunkt han blei ansatt sekretær for Lyngen fellesligning.

Storfjord kommune hadde for 1930/31 et vedtatt budsjett på kr. 58.200,-. Av dette var den ordinære skatteinntekten beregnet til kr. 33.131,-.