INFORMASJON OM "BARNENETTVERKET" I STORFJORD KOMMUNE

Faste medlemmer :
Marit Rasch Lund styrer, Karin Fosshaug lærer, Magnhild Aabrekk psykiatrisk sykepleier, Verna B Rothenpieler helsesøster, Kasper Holmen lærer, May-Tove Lilleng rektor og Marit Elvemo barnevernleder ( i permisjon fram til januar 2005)

Barnenettverkets medlemmer har gjennomført et omfattende opplæringsprogram der målet har vært å lære fagfolk å se de "usynlige barna". Programmet er i regi av Helse - og Sosialdep. og organisasjonen "Voksne for barn"og målsettingen for den landsomfattende skoleringen har vært:

Barn av psykisk syke foreldre er en høyrisikogruppe for selv å få psykiske lidelser. Problemene kan forebygges dersom barna har gode støttespillere rundt seg i hverdagen.
Barna må få hjelp til å mestre tilværelsen trass i problemene.
Når en av omsorgspersonene blir psykisk syk eller familier kommer i vanskelige livskriser, må noen i systemet raskt komme på banen og undersøke hvordan barna og resten av familien har det.
Barn og unge trenger forståelse, forutsigbarhet og noen de kan snakke med om det de har opplevd .

"Barnenettverket" skal bidra til å ivareta barn av psykisk syke foreldre i Storfjord kommune og bruke vår tverrfaglige kompetanse til beste for barna. Nettverket er et avgrenset, faglig og selvstendig veiledningsforum . Nettverket er etablert i tillegg til det hjelpeapparatet som kommunen allerede har . Ko-ordinator for nettverket er helsesøster Verna B. Rothenpieler.