Siden 1. juli har over 150 mennesker skrevet seg inn i gjesteboka som ligger i bunkeren øverst i Bollmannsveien/Russeveien. Det gir et gjennomsnittlig besøk på omtrent åtte personer om dagen! Og det er ikke bare storfjordinger og andre nordmenn som finner veien opp Fallsnes-lia. En stor del av de besøkende er fra Finland, og enkelte av dem har reist helt fra Helsinki.

Bollmannsveien/Russeveien er en del av Lyngenlinja som ved slutten av 2. verdenskrig skulle være siste skanse for tysk tilbaketrekking fra Nord-Finland og Finnmark. Fjellveien blei bygd av russiske, jugoslaviske og polske krigsfanger i løpet av høsten og vinteren 1944/45. I dag er veien rydda for vegetasjon og skilta med opplysningsskilt som forteller om krigsåra i Storfjord. Startpunktet for veien ligger på ca. 5 m.o.h. og slynger seg oppover lia til 550 m.o.h. ved Jàvrelatnja (veiens ende). Her ligger det en rekonstruert bunker der det er mulig å ta seg en rast og signere gjesteboka før man starter på heimturen.

Bollmannsveien/Russeveien teller som ei av 22 trimpostkasser i Storfjord. Er du interessert i å gå flere av disse flotte turløypene, finner du ei liste over dem her . Er du usikker på hvor du finner startpunktet for hver enkelt sti, er det mulig å få kart med veibeskrivelse på kommunehuset. Alle som har vært innom samtlige 22 trimpostkasser i løpet av perioden 1. juli til 15. september er med i den årlige premietrekninga dersom de melder fra til kulturkontoret innen fristens utløp.

MF