På oppdrag fra Kunnskapsdepartementet har 12 av Troms fylkes barnehager, herunder Furuslottet barnehage i Skibotn, i samarbeid med Universitetet i Tromsø og Fylkesmannen i Troms gjennomført utviklingsprosjekter hvor tema har vært barnehagens læringsmiljø og danningsarena.  I disse dager holder alle barnehagene på med å skrive en fagartikkel fra eget utviklingsprosjekt basert på erfaringer underveis. I tillegg skriver fagansvarlig Bengt Ove Andreassen ved Universitetet i Tromsø en teoribasert artikkel som følge av dette utviklingsarbeidet. Det er ikke ofte at erfaringene fra prosjekt blir dokumentert gjennom fagartikler.  

Fylkesmannen i Troms inviterer derfor Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet, barnehagemyndighetene i Troms, eiere av involverte barnehager og Universitetet i Tromsø til et avslutningsseminar 12.12.2012 hvor barnehagene og fagansvarlig Bengt Ove Andreassen  deler erfaringene og innholdet fra egne artikler. Artiklene vil og etter hvert bli trykt opp og delt med alle barnehager i resten av landet.

Målet i Tromspiloten er at de ulike utviklingsprosjektene skal bidra til en større klargjøring av hvordan danningsbegrepet kan forstås inn i barnehagens praksis. Det har vært et  spennende og krevende prosjekt.
 
Storfjord kommune ønsker Furuslottet barnehage lykke til med presentasjonen og fagartikkelen.