I kommunestyremøte onsdag 21. juni fikk Anneline Konradsen overrakt sitt Drømmestipend av ordfører Hanne Braathen. Stipendet er på kr. 10.000,- og deles ut til unge talenter i regi av Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping. Nomineringa foretas av de lokale kulturskolene i den enkelte kommune. En av forutsetningene er at den som foreslås er under 24 år.

Anneline Konradsen er en av to ungdommer fra Nord-Troms som er tildelt dette stipendet i år. Hun bor og jobber for tida i Oslo, men er hjemmehørende i Storfjord. Som kunstner er hun fokusert på modernistisk arkitektur i nordområdene, en byggeform som har satt særlig preg på Nord-Norge som et resultat av den nødvendige gjenoppbygginga etter krigen. Anneline Konradsen har produsert både små malerier og større installasjonmalerier. Arbeidene er utført i akrylmaling på MDF-plater, og fotografier av gamle hus blant annet i eget nærmiljø i Storfjord har fungert som inspirasjon.

Den offisielle utdelinga blei gjort under det siste kommunestyremøtet før ferien, med media tilstede. Anneline Konradsen presenterte noen av sine arbeider for de som var tilstede, og ga dermed mange et innblikk i en del av kulturlivet med utspring i Storfjord-samfunnet som ikke har vært like godt kjent for alle. Som en del av arrangementet sang også Annelines søster Jenny Konradsen, akkopagnert av faren Terje.

- Jeg er kjempeglad for å ha blitt foreslått til dette stipendet, sier Anneline Konradsen. Ved hjelp av disse pengene kan jeg fokusere mer på kunsten min, kanskje få til en egen utstilling og reise på studietur til Russland.

Neste år deles det ut nye stipender, og nye kandidater fra Storfjord kan foreslås. Storfjord musikk og kulturskole mottar gjerne tips om aktuelle talenter!