Denne uka blei det avholdt evalueringsseminar for ungdomsprosjektet UNIT - Ungdom Nord I Troms. Ungdom, ordførere og andre involverte var samla for å evaluere gjennomføringa og diskutere muligheter for framtida.

UNIT har konsentrert seg om tre hovedtema, Ungdom og miljø, Ungdom og næring og Ungdom og kultur, og ungdomsrepresentantene på seminaret var enstemmig positive på spørsmål om hvorvidt prosjektet hadde vært vellykka, og ønska at UNIT også skulle få et liv i framtida. Også ordførerne i regionen var positive til ei videreføring av prosjektet, men ønsker en nærmere diskusjon hvilken arbeidsform man bør velge. Økonomi ble framholdt som en av hovedutfordingene.

UNIT har blant annet arrangert rollespillet "Back to Basics" på Spildra, musikalen "Grease" på Skjervøy, avholdt skolering for ungdomsrådene og arrangert felles turer for ungdom og ordførere. På alle disse tiltakene har det vært ungdom fra Storfjord med. I tillegg har man delt ut inntil 5.000,- til ulike prosjekter innafor områdene næring eller kultur ("prøv-sjøl"), som har gjort mange ungdommer i Nord-Troms i stand til å gjennomføre prosjekter de har hatt lyst til, som f.eks. plateinnspilling, oppstart av egen sommerbedrift, oppstart av band osv.

På direkte spørsmål, framholdt ungdommene tiltak som rusfritt arrangement på 16. mai, Back to Basics, Samkjør ("Grease"), regionalt ungdomsråd, prøv-sjøl-midler og tur med ungdom og ordførere som klare prioriteringer for ei videre satsing. Ei viderføring av det regionale ungdområdet blei lovet med det samme. Dette rådet skal sette seg ned sammen med Nord-Troms Regionråd for å arbeide fram ei løsning for videreføring av resten av tiltakene allerede i mars, blei det bestemt.

Bildet: Michael Fagerli og Kristian Figenschau fra Storfjord ungdomsråd og UNIT sammen med ordfører Hanne Braathen og varaordfører Tove E Dreyer.